Başkan Akman’ın Ramazan Ayı mesajı

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in ayetlerinin inmeye başladığı Ramazan Ayı, inananlar için güzelliklere, berekete ve yüce Allah’ın rızasına ulaşabilmede çok önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Başkan Akman’ın Ramazan Ayı mesajı

Mübarek Ramazan Ayı’na girilmesi sebebiyle bir mesaj yayımlayan Başkan Akman, Ramazan Ayı’nın yardımlaşma ve dayanışmanın yoğunluk kazandığı bir ay olduğunu söyledi. Onbir ayın sultanı Ramazan Ayı’na ulaşabilmenin sevinci içerisinde olduklarını da kaydeden Başkan Akman, “Ramazan Ayı, sosyal, yardımlaşma ve dayanışmanın pekiştiği, sevgi, saygı ve kardeşlik duygularının daha da güçlendiği bir zaman dilimidir” dedi.

Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in bu ay içerisinde indirildiğini ifade eden Başkan Akman, ayrıca bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nin de bu ay içerisinde bulunduğunu dile getirerek, “Ramazan Ayı, dini bakımdan taşıdığı yüce anlamların yanı sıra sosyal açıdan da tam bir dayanışma dönemidir. Bu ayda, küskünlükleri, kırgınlıkları bir kenara bırakarak herkese karşı hoşgörü, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı daha da güçlendirmeliyiz. Bu ayda tüm Müslümanlar en yakınından başlayarak ihtiyaç sahibi komşu ve akrabalarına paylaşım duygusu içerisinde yardım ellerini ulaştırmalıdır” ifadelerini kullandı.

Toplum olarak dayanışma ve yardımlaşma duygularının güçlendiği mübarek Ramazan Ayı’nda yaşanan acıların ve savaşların son bulması dileğinde de bulunan Başkan Akman, “Bu duygu ve düşünceler, tüm Tuşbalı hemşerilerimin Ramazan Ayı’nı tebrik eder, Ramazan Ayı’nın şehrimize, ülkemize ve İslam alemine sağlık, huzur, mutluluk ve bereket getirmesini dilerim” şeklinde konuştu.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2022, 14:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29