Başkale'de kalıcı konutların yapımı sürüyor

Geçtiğimiz yıl Merkez üssü İran'ın Hoy kenti olan 5,9 büyüklüğündeki depremden etkilenen Van'ın Başkale ilçesinde evi yıkılan vatandaşlar için kalıcı konutların yapımı hızla devam ediyor.

Başkale'de kalıcı konutların yapımı sürüyor

2020 yılı 23 Şubat'ta Merkez üssü İran'ın Hoy kenti olan 5,9 büyüklüğündeki deprem, Başkale ilçesinde büyük hasara neden olmuştu. Meydana gelen deprem sonrası ilçede birçok ev hasar görürken, 10 kişi ise hayatını kaybetmişti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, ilçede yapılan tespit çalışmalarının ardından, başlatılan çalışmalar süratle devam ediyor.

İlçede yıkılan konutların yerine, TOKİ tarafından yapımına başlanan yeni konutların inşaat devam ediyor. Konutların yıl sonuna kadar tamamlanarak teslim edilmesi beklenirken, hak sahipleri ise konutlarına kavuşacakları günü bekliyor.

Özellikle depremde büyük hasar gören Özpınar Mahallesi'nde çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülüyor. Vatandaşların kalıcı konutlarına kavuşmaları için, ilçede hummalı bir çalışma yapılıyor.

Özpınar Mahallesi'nde 94 konutun inşa edileceği belirtilirken, bu konutlardan 64'ünün tamamlanmak üzere olduğu öğrenildi. Öte yandan 420 ahırın inşaat çalışmaları ise tüm hızıyla devam ediyor.

İlçede yapımı süren konutlar bölgesel iklim şartlarına uygun olarak inşa edilirken, 89,5 metrekare brüt, 75 metrekare de net alan üzerine yapılıyor. Konutlarda, 2 oda, 1 salon, mutfak, tuvalet ve banyosu bulunuyor.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29