Bakanlık ve DAKA'dan Gevaş Belediyesi'nin projesine destek…

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen 2021 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) başvuru sonuçları ilan edildi. Bu kapsamda Gevaş Belediyesi'nin 'Gevaş Tarımda Öncü Oluyor' projesi destek görmeye hak kazandı.

Bakanlık ve DAKA'dan Gevaş Belediyesi'nin projesine destek…

Gevaş Belediyesi tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen 2021 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) sunulan ve toplam bütçesi 2 milyon 790 bin 510 TL olan 'Gevaş Tarımda Öncü Oluyor' projesi 1 milyon 500 bin TL hibe desteği almaya hak kazandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen 2021 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Van, Bitlis, Hakkâri ve Muş illerinden toplam bütçesi 9 milyon 244 bin 510 TL olan 5 proje Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile DAKA tarafından 6 milyon 490 bin TL hibe tutarında destek görmeye hak kazandı.

Ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanan Gevaş ilçesinde hayata geçirilecek olan 'Gevaş Tarımda Öncü Oluyor' projesinin ekonomiye ciddi katkı sunması bekleniyor. Tarım arazileri potansiyeli bakımından Van'ın önemli merkezlerinden biri olan Gevaş'ın, belediyenin sunmuş olduğu 'Gevaş Tarımda Öncü Oluyor' projesiyle daha da gelişmesi hedefleniyor.

Tarım üretiminde buğday, arpa ve pancar üretiminde ön sıralarda yer alan Gevaş ilçesi hayvan yetiştiriciliğinin yanı sıra ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanan ilçede son yıllarda düzenli olarak seracılık, meyvecilik ve arıcılık önemli ölçüde gelişti.

"PROJEMİZ İLÇEDE TARIMIN GELİŞMESİNE CİDDİ ANLAMDA KATKI SUNACAKTIR"

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, "Gevaş Belediye Başkanlığı olarak hazırladığımız 'Gevaş Tarımda Öncü Oluyor' adlı projemiz Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Öncelikle projenin kabul edilmesinde emeği geçen ve her zaman ilçemizin yanında yer alan ve desteklerini esirgemeyen Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray'a teşekkür ediyorum. 'Gevaş Tarımda Öncü Oluyor' projemiz ilçede tarımın gelişmesine ciddi anlamda katkı sunacaktır. Toplam bütçesi 2 milyon 790 bin 510 TL olan 'Gevaş Tarımda Öncü Oluyor' projemiz 1 milyon 500 bin TL hibe desteği almaya hak kazandı. İlçemizde son yıllarda düzenli olarak seracılık, meyvecilik ve arıcılık önemli ölçüde gelişti. Bu projeyle de daha da gelişeceğine inanıyoruz. Ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanan Gevaş ilçemizde hayata geçireceğimiz 'Gevaş Tarımda Öncü Oluyor' projesinin ekonomiye ciddi katkı sunmasını bekliyoruz. Gevaş ilçemizin her anlamdan gelişmesi açısından her türlü çalışmayı yürütmeye devam ediyoruz. Gevaşlıları daha güzel projelerle buluşturmak için çabalayacağız. 'Gevaş Tarımda Öncü Oluyor' projemizin ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2021, 08:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER