Bakan Ersoy: Van'ın turizm potansiyelini üst seviyeye çıkaracağız

Çeşitli programlar kapsamında Van'a gelen ve ilk olarak eski Van şehrindeki tarihi yapıları inceleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, daha sonra Kapıköy Gümrük Kapısında incelemelerde bulundu. Burada açıklamalarda bulunan Bakan Ersoy, Van'ın turizm potansiyelini en üst seviyeye çıkaracaklarını ifade etti.

Bakan Ersoy: Van'ın turizm potansiyelini üst seviyeye çıkaracağız

Dün sabah saatlerinde Van'a gelen Bakan Ersoy, Ferit Melen Havalimanı'nda Van Valisi Ozan Balcı, AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu ve protokol üyeleri tarafından karşılandı. Beraberindekilerle birlikte eski Van şehrinin bulunduğu alanda incelemelerde bulunan Bakan Ersoy, burada Van Valisi Ozan Balcı'dan yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Kapıköy Gümrük Kapısı'na geçen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, burada incelemelerde bulundu.

İncelemeler sonrası Bakan Ersoy başkanlığında Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Van Valisi Yardımcısı Ahmet Tozlu, Saray Kaymakamı Eyüp Gürdal, 6. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Yüksel Kolcu ve ilgili kurum müdürlerinin katılımıyla toplantı yapıldı.

Toplantıda Bakan Ersoy'a, sunum eşliğinde Kapıköy Gümrük Kapısı'nın işleyişi, kapasitesi hakkında bilgi verilerek, kapının daha verimli hizmet verilebilmesi için yapılması gerekenler istişare edilerek değerlendirildi.

"VAN'IN TURİZM POTANSİYELİNİ EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARMAK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ"

Toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan Bakan Ersoy, "Tarihî, kültürel ve doğal zenginlikleriyle ülkemizin turizm harikalarından biri olarak öne çıkan Van'dayız. Doğu ile Batı'yı birleştiren tarihî İpek Yolu üzerinde bulunan Van'ın Kapıköy Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulunduk. Ülkemiz ve bölge turizminin büyümesinde önemli birer kavşak olan sınır kapılarımızın daha da geliştirilmesi ve verimli hale getirilmesini değerlendirdik. Yatırımların artması, altyapının geliştirilmesi ve tanıtım faaliyetlerinin yoğunlaştırılması Master Planı ile Van'ın turizm potansiyelini en üst seviyeye çıkarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Toplantı sonrası Bakan Ersoy Van'dan ayrılarak Ağrı Gürbulak Gümrük Kapısı'na geçti.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2023, 13:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER