Bahçesaray Ceviz ve Bal Paketleme Tesisi’ne kavuşuyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı koordinasyonunda 2022 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında destek almaya hak kazanan, Bahçesaray Kaymakamlığı’nın destek yararlanıcısı olduğu ‘Bahçesaray Ceviz ve Bal Paketleme Tesisi’ projesinin sözleşmesi imzalandı.

Bahçesaray Ceviz ve Bal Paketleme Tesisi’ne kavuşuyor

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nda gerçekleşen imza törenine DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray ve Bahçesaray Kaymakamı Ömer Tuğrul Kundakçı katıldı.

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve Bahçesaray Kaymakamlığı tarafından imzalanan projenin toplam bütçesi 1.750.000,00 TL ve 1.575.000,00 TL tutarı hibe desteği olacak.

BAHÇESARAY CEVİZ VE BALIN MARKALAŞMASI SAĞLANACAK

Proje ile ilçede istihdamın arttırılması adına önemi bir adım atılacak. İlçede bir yılda üretilen 250 ton bal ve 500 ton cevizin katma değeri yükseltilecek. Ürünlerin markalaşma süreçlerine katkı sunacak proje ile hedef pazar genişletilecek.

14 MAHALLENİN GELİR SEVİYESİ YÜKSELECEK

Bahçesaray ilçe merkezi başta olmak üzere Çömlekçi, Paşaköy, Kartal, Bağcılar, Güneyyamaç, Yaşlıkavak, Akilvan, Kaşıkçılar, Altındere, Ünlüce, Elmayaka, Şişli, Çatbayır ve Ulubeyli’den oluşan 14 mahalleden tedarik edilecek ürünlerle yapılacak paketleme ile ilçedeki üreticilerin gelir seviyelerinin artırılması ve dezavantajlı grupların işgücüne katılımı sağlanacak.

Proje nihayete erdiğinde tam teşekküllü bal ve ceviz paketleme tesisi kurulacak.

Van Bölge Gazetesi

YORUM EKLE
YORUMLAR
Vizyon
Vizyon - 2 yıl Önce

Van'da kamu eliyle, özel teşebbüs eliyle veya kamu- özel iş birliğiyle et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, su ürünleri, hayvancılık ürünleri, tarım ürünleri, tekstil ürünleri, çimento ve demir-çelik, geri dönüşüm gibi birçok alanda fabrikalar, atölyeler, imalathaneler ve tesisler kurulması halinde Van ve 13 ilçesinde sanayileşme gelißir, istihdam gelişir, üretim gelißir, iç ve dış ticaret gelişir, şehirlerimizde maddi bir zenginlik ve hareketlilik oluşur.

SIRADAKİ HABER