Arvas: Bu hafta din görevlisi eksenli kutlanmalı

Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan  Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın din görevlisi odaklı kutlanmasını ve daha çok din görevlilerinin sorunlarının ele alındığı ve çözüme kavuşturulduğu bir hafta olmasını arzu ettiklerini söyledi.

Arvas: Bu hafta din görevlisi eksenli kutlanmalı

Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın 1986 yılından 2003 yılına kadar Camiler Haftası, 2003 yılından günümüze kadar da “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak kutlandığını hatırlatan Arvas “Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, camilerin ve din görevlilerinin değerini ve önemini anlatmak için kutlanan bu haftanın odak noktası din görevlilerimiz ve camiler olmalıdır. Tıp Bayramında doktorlarımız ziyaret edilir, öğretmenler gününde değerli eğitimcilerimiz ziyaret edilir, yılın öğretmeni seçilir velhasıl günün haftanın kahramanı, odak noktası doktorlardır, öğretmenlerdir vs. Sıra din görevlilerine gelince ziyaret edilen değil ziyaret eden din görevlisi oluyor, çiçek alan değil çiçek veren müftülerimiz, din görevlilerimiz oluyor. Diyanet-Sen olarak istiyoruz ki bu haftanın kahramanı, odak noktası din görevlilerimiz olsun. Din görevlilerimiz ziyaret eden değil ziyaret edilen olsun. Sorunları dinlensin. Sorunlarına çözümler sunulsun. Başarılı din görevlilerimiz taltif edilsin.” ifadelerine yer verdi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın Din Görevlisi eksenli kutlamasını isteyen Arvas, “Yapılan araştırmalarda din görevlilerinin bu haftanın amacına uygun şekilde din görevlilerinin sıkıntılarının ele alındığı bir hafta olarak kutlanmasını istediklerini göstermektedir. Toplumumuzda temel insani ve ahlaki değerlerin yaşamasına, toplumumuzun manen yükselmesine önemli katkılar sağlayan, camilerimizin inşa ve imarında rol alan, dünyevi bir karşılık beklemeden büyük fedakarlıklarda bulunan, samimi davranış ve güler yüzleriyle gönüllerini bütün insanlara açan, hikmet dolu sözleri, dinlendirici hoş sohbetleriyle büyük, küçük herkesin gönlünü kazanan ve görev mahallerinde büyük azim ve gayretle dini hizmetleri en güzel bir şekilde sunmaya gayret eden Din Görevlilerimizin bu fedakar çalışmaları hafta boyunca çeşitli etkinliklerle anlatılmalı, belgesellerle, çeşitli yayın içerikleri ile bunlar desteklenmelidir. Hafta boyunca yapılan etkinliklerde din görevlilerine ayar verme yerine moral ve motivasyonlarını yükseltecek içeriklere yer verilmeli, sorunlarına çözüm üretilmelidir. Camiyi ve cemaati sevk eden din görevlilerimiz aynı zamanda beşikten mezara hayatın her alanında insanımızın yanındadır. Tüm ömürlerini din hizmetine adayan toplumun önderi konumundaki din görevlilerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutuluyor daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmeleri için yetkili sendika olarak elimizden gelini yapacağımızı bilmelerini istiyoruz” şeklinde konuştu.  

Van Bölge Gazetesi 

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2022, 21:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29