Arıh Yaylası’nın ulaşım sıkıntısı sona erdi

Çatak ilçesinin güney kısmında birçok mahalle sakinlerinin kullandıkları Arıh Yaylası'nın ulaşım sıkıntısı sona erdi.

Arıh Yaylası’nın ulaşım sıkıntısı sona erdi

Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, biten yolda İnceleme yaptıktan sonra, Sugeldi Mahalle Muhtarı Abdulbaki Öcal, Narlı Mahalle Muhtarı Reşit Kürşat ve Xavıştan aşiret mensupları ve mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

Uzun süre çektikleri yayla yolu sıkıntısı giderildiği için Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan için yolun tamamlanmasından dolayı teşekkür programı düzenlendi.

Başkan Şeylan, yeni yol çalışması ile ilgili yaptığı açıklamada, "Biz sadece seçim dönemlerinde seçim için çalışan bir Belediye olmadık. Biz Çataklıyız ve bu toprakların evladıyız. İlçemiz için ilimiz için ülkemiz için her daim hizmet etmekteyiz. Biz vatandaşımız için çalışan, milletle iç içe ve milletle birlikte yöneten bir belediyecilik anlayışına sahibiz. Bu kapsamda da Arıh Yayla Yolu yapımını tamamladık. Bu yol yapımında, Çatak Belediyesi ve Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Daire Başkanlığı Çatak İşletme Şefliği ekiplerimiz Narlı, Sugeldi, Övecek ve Dalbastı Mahalle sakinlerinin kullandıkları Arıh yaylasına araç ulaşımının sağlanabilmesi için ara vermeden çalıştılar ve sonunda da yolumuz kullanıma açıldı. Vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olur inşallah. Ayrıca vatandaşlarımızın, uzun zamandır çektikleri sıkıntıyı sonlandırdığımız için çok sevinçliyiz. Burada çok güzel bir teveccüh var, bu teveccühe de AK Parti ailesi olarak bizler layık olmaya çalışıyoruz. 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan için dua ve desteklerinizi bekliyoruz" dedi.

Sugeldi Mahalle Muhtarı Abdulbaki Öcal ise, "Yayla sorunumuz yıllardan beri çektiğimiz en büyük sıkıntılardan en önemlisiydi. Mahalle sakinlerinden topladığımız dilekçeler ile ilgili kurumlara başvurumuzu yaptık. Sağolsun Belediye Başkanımız Abdurrahman Şeylan konuya duyarsız kalmayarak 2022 yılı eylül ayında talimatları doğrultusunda yeni yol açma çalışmaları başlatıldı. Çok şükür bugün yeni yolumuzun açılışını yaptık. Eskiden dedelerimiz kasım ve piro tarafından kullanılan yaylamıza şimdi araçlarımız ile gidebiliriz. Yolumuzun yapımında emeği geçen Sayın Valimiz Ozan Balcıya, İlçe Kaymakamımız Sercan Sakarya'ya, Belediye Başkanımız Abdurrahman Şeylan'a şahsım ve mahalle sakinlerimiz adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Son olarak konuşan Narlı Mahalle Muhtarı Reşit Kürşat ise, "Yaylamıza araç yolu bizim için hayaldi, Ama Belediye Başkanımız Abdurrahman Şeylan hayalimizi gerçekleştirdi. Nereye başvurduysak yayla sorununa çözüm bulamadık. Her gün at ve katır sırtlarında saatlerce süren zorlu yolculuğun ardından yaylamıza ulaşabiliyorduk. Sorunumuzu Belediye Başkanımız Abdurrahman Şeylan'a ilettik ve sağ olsun vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda başlatılan çalışmalar ile yeni bir yayla yolu tamamlandı. Talebimize duyarsız kalmayan Sayın Valimiz Ozan Balcı, İlçe Kaymakamımız Sercan Sakarya, Belediye Başkanımız Abdurrahman Şeylan başta olmak üzere emeği geçen herkesten Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NECAT TEYFUN

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2023, 15:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER