Altın değerinde bir gol…

Zonguldak Kömürspor maçının uzatma dakikalarının sonlarına doğru gelen gol, altın değerinde bir gol oldu. Çünkü bu gol gelmeseydi, rakiplerimizle aramızdaki puan farkı kapanacak ve Vanspor işi zora sokacaktı.

Altın değerinde bir gol…

Öncelikle Zonguldak Kömürspor karşısında galip gelerek 6 maçta 6 galibiyet alan ekibimizi kutluyoruz. Alınan her galibiyet şampiyonluğa giden yolda elbette önemlidir. Ama Zonguldak Kömürspor maçında alınan 3 puan sevindirse de sergilenen futbol üzdü.

Çünkü Zonguldak Kömürspor maçını zor kazandık. Böylesi bir maçı kaybedebilir ve ya puan kaybı da yaşayabilirdik. Şampiyonluğa oynayan bir ekibiz. Takım olarak, moral olarak üstün olduğumuz, saha ve seyirci avantajıyla çıktığımız Zonguldak Kömürspor maçında 90+5. dakika boyunca gol atamıyoruz. Neden mi? Çünkü sahada baskılı oynuyoruz, mücadele ediyoruz ama futbol olarak eksiklilerimizi giderememenin cezasını çekiyoruz.

Yani koşuyoruz, mücadele ediyoruz, ne yazık ki kötü bir futbol sergiliyoruz. Rakip ceza sahasında yoğunlaştığımız her pozisyonu kötü paslarla kaybettik. 3 puanı cepte dediğimiz Zonguldak Kömürspor maçı farklı da bitebilirdi. O zaman kaybedilen 3 değil kesinlikle 6 puan olurdu.

Çünkü biz evimizde oynarken rakiplerimiz 1461 Trabzon ve Erokspor deplasmanda Ankara ve Nazilli ise sahalarında maç kazanmış, aradaki puan farkı da kapanmış olacaktı. O açıdan çok daha tedbirli ve dikkatli olmamız gerekir.

Bir de kafama takılan bir soru işareti var? Maç izleme ekibimiz var mı? Yok mu? Çünkü bu maç dahil önceki maçlarda da rakibi çözememenin sıkıntısını yaşadık. Yani rakip çok zorlu ve güçlü bir rakip olsa amenna çözemedik deriz. Saha kenarı bu tür maçlarda rakibi çabuk çözmeli, bir iki hamleyle işi bitirmelidir.

Biz şampiyonluğa oynayan bir ekibiz. O yüzden özellikle bu tür maçları uzatma dakikalarında değil karşılaşmanın ilk devresinde bitirmemiz gerekir. İnanılmaz bir taraftar desteğine rağmen maçı uzatma dakikalarında karambolden gelen bir golle zor kazanıyorsak, oturup düşünmemiz, çözümler üretmemiz kaçınılmazdır.

Çünkü önümüzde zorlu ve uzun bir maraton var. Kazanmak güzel ama bu devran böyle gitmez. Bu süreçte başarılı olmamız için sergilenen futbolun mutlaka bir değişim yaşaması gereklidir.

Temsilcimiz Vanspor ligin 6. Haftası maçında Zonguldak Kömürspor’u mağlup ederek puanını 18'e çıkartıp, liderliğini 3 puan farkla sürdürdü. Zonguldak Kömürspor maçının uzatma dakikalarında gelen altın değerindeki gol bu hafta sonu deplasmanda oynayacağımız 1461 Trabzon FK maçı için de bir moral oldu.

Teknik kadro değişikliğiyle son 2 maçını kazanan 1461 Trabzon, grubun en güçlü kadrosuna sahip bir takım. Bu maçın 1 puanı 3, 3 puanı ise 6 puan değerinde olacaktır. Çünkü şampiyonluk yolunda rakibimiz olan bir takımla oynuyoruz.

Grubumuzda haftanın en zorlu ve kritik karşılaşması. Ekibimizin bunun bilincinde hazırlanması önemlidir. Kazanabilir miyiz? Neden kazanmayalım. Yeter ki sahada hata yapmayalım ve Zonguldak Kömürspor maçındaki gibi rakip ceza sahasında yakaladığımız pozisyonları hatalı paslarla kaybetmeyelim.

Geçen yazımda Zonguldak Kömürspor maçının zorlu geçeceğini, dikkatli olmamız ve rakibi hafife almamamız gerektiğini yazmıştım. Öyle de oldu ve maç gerçekten de zorlu geçti.1461 Trabzonspor maçı da gerçekten zorlu bir maç.

Bu maçta yapmamız gereken, rakibimiz diye 1461 Trabzon’ gözümüzde büyütmemek, sahaya çıkıp inanarak bir mücadele verirsek, inanıyorum ki 3 puanı alan taraf oluruz.

Tekrar 6 maçta 6 galibiyet alan ekibimizi ve Zonguldak Kömürspor maçında takıma muhteşem bir destek veren taraftarlarımızı kutluyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER