Akdamar isminin sigaraya verilmesi tepki çekiyor

Van'ın en önemli tarihi ve turistik simgelerinden biri olan ve göldeki ada ile kiliseye adını veren Akdamar'ın isminin bir sigara markasına verilmesi, Vanlı vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor.

Akdamar isminin sigaraya verilmesi tepki çekiyor

Van'a kaçak yollarla getirilen bir sigaraya Akdamar isminin verilmesi tepkilere neden oluyor. 'Akhtamar' ismi verilen bir sigara kaçak yollarla Türkiye'ye getirilirken, vatandaşlar Van için tarihi öneme sahip olan Akdamar'ın isminin bir sigara markasına verilmesinin kabul edilemeyeceğini vurguladılar.

Van'ın Gevaş ilçesinde bulunan, her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Akdamar Adası'nın isminin bir sigara markasına verilmesi büyük tepki topluyor. Van için tarihi öneme sahip olan Akdamar Adası'nın isminin bir sigaraya verilmesinin doğru olmadığını belirten vatandaşlar, bu ismin bu şekilde kullanılmasının kendilerini üzdüğünü ifade ettiler.

Vaspurakan Kralı I. Gagik tarafından 915-921 yıllarında üzerine inşa edilen kiliseyle inanç turizminin de önemli merkezlerinden olan Akdamar Adası'nın isminin bu tür şeylerde kullanılmaması gerektiğini belirten vatandaşlar, her ne kadar 'Akhtamar' ismi verilse de okuyan herkesin Akdamar olarak okuduğunu söylediler.

Konuyla alakalı gazetemize açıklamalarda bulunan vatandaşlar, "Vaspurakan Kralı I. Gagik tarafından 915-921 yıllarında üzerine inşa edilen kiliseyle inanç turizminin de önemli merkezlerinden olan Akdamar Adası'nın isminin bir sigara markasına verilmesi bizleri son derece üzdü. Van'ın en önemli tarihi ve turistik simgelerinden biri olan ve göldeki ada ile kiliseye adını veren Akdamar'ın isminin bu tür şeylerde kullanılmaması gerekiyor. Arada her ne kadar 'h' harfi kullanılmış olsa da, insanlar Akdamar diye okuyor. Kaçak yollarla ilimize getirilen bu sigaranın piyasaya sürülmesine izin verilmemeli. Van için tarihi öneme sahip olan Akdamar'ın isminin bir sigara markasına verilmesi asla kabul edilemez. Bunu doğru bulmuyoruz" ifadelerini kullandılar.

Bazı vatandaşlar ise, sigarının isminin Akdamar değil, Akhtamar olduğunu ifade ettiler.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHİM ATİŞ

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2023, 10:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER