AK Parti’nin ilçe adayları belli oldu

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan mahalli idareler genel seçimleri kapsamında tüm gözler belediye başkan adaylarına çevrilirken, Van Büyükşehir Belediyesi’nde Abdulahat Arvas’ı aday gösteren AK Parti, 13 ilçe belediye başkan adayını da belirledi.

AK Parti’nin ilçe adayları belli oldu

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için geri sayım sürerken, partiler de belediye başkan adaylarını tek tek açıklamaya devam ediyor. Bu kapsamda geçtiğimiz haftalarda Van Büyükşehir Belediyesi’nde Abdulahat Arvas’ı aday gösteren AK Parti, 13 ilçe belediye başkan adayını da belirledi.

AK Parti Van’da bir taraftan seçim çalışmaları sürürken, bir yandan da aday belirleme konusunda yoğun mesai harcadı.

Yapılan temayül yoklamaları ve kamuoyu araştırmaları sonrası AK Parti İpekyolu Belediye Başkan Adayı İsa Berge, Edremit Belediye Başkan Adayı Av. İsmail Say, Tuşba Belediye Başkan Adayı Süleyman Oflas, Erciş Belediye Başkan Adayı Fatih Çiftçi, Gürpınar Belediye Başkan Adayı Hayrullah Tanış, Özalp Belediye Başkan Adayı Atakan Gönülçeken, Çaldıran Belediye Başkan Adayı Ferman Yıldırım, Saray Belediye Başkan Adayı Mehmet Çelebi, Muradiye Belediye Başkan Adayı Yıldırım Ağaoğlu, Gevaş Belediye Başkan Adayı Murat Sezer, Çatak Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Şeylan, Bahçesaray Belediye Başkan Adayı Remzi Orhan, Başkale Belediye Başkan Adayı ise Lokman Ertuş olarak belirlendi.

AK Parti’nin 13 ilçe belediye başkan adayı yarın saat 12.00’de Edremit Uygulama Oteli’nde düzenlenecek olan tanıtım programıyla açıklanacak.

SEÇİME KAÇ SİYASİ PARTİ KATILACAK?

YSK, 36 siyasi partinin katılabilme yeterliliğine sahip olduğunu belirledi. Buna göre, alfabetik sırayla seçime katılabilecek partiler Adalet Birlik Partisi, Adalet Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Anadolu Birliği Partisi, Anavatan Partisi, Aydınlık Demokrasi Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Büyük Türkiye Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrasi ve Atılım Partisi, Demokratik Sol Parti, Demokrat Parti, Emek Partisi, Gelecek Partisi, Genç Parti, Güç Birliği Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, Hür Dava Partisi, İYİ Parti, Memleket Partisi, Millet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Milli Yol Partisi, Saadet Partisi, Sol Parti, Türkiye İşçi Partisi, Türkiye Komünist Hareketi, Türkiye Komünist Partisi, Vatan Partisi, Yeniden Refah Partisi, Yenilik Partisi, Yeni Türkiye Partisi ile Zafer Partisi seçime katılabilecek.

VAN'DA OYLAR 07.00-16.00 SAATLERİ ARASINDA KULLANILACAK

YSK, seçimin mart ayında olması nedeniyle mevsim şartları ve güneşin batış saatini dikkate alarak, doğudaki 32 ilde oy verme saatini bir saat erkene aldı. Bu nedenle, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Kilis illerinde ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak uygulanacak. Bu illerin dışında kalan diğer illerde oy verme saatleri 08.00-17.00 olacak.

ADAY LİSTELERİ 20 ŞUBAT'A KADAR TESLİM EDİLECEK

Resmi Gazete'de yayınlanan YSK Kararı'na göre; büyükşehirlerde; siyasi parti il başkanlıkları, büyükşehir belediye başkanlıkları listelerini il seçim kurullarına, siyasi parti ilçe başkanlıkları; belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyeliklerine ilişkin aday listelerini, ilçe seçim kurullarına alındı belgesi karşılığında taşınabilir bellekte ve üç nüsha halinde kağıt ortamında o seçim çevresinde yapılan bütün seçimleri için ayrı ayrı olmak üzere en geç 20 Şubat Salı günü 17.00'ye kadar teslim etmesi gerekecek.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2024, 16:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER