AK Parti yeni ilçe başkanlarını tanıttı

AK Parti Van İl Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde İpekyolu İlçe Başkanlığı'na atanan Yavuz Kuşan ve Edremit İlçe Başkanlığı'na atanan Kenan Öndil için tanıtım programı düzenledi.

AK Parti yeni ilçe başkanlarını tanıttı

AK Parti'nin Van İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçe başkanları, belediye başkan adayı olma kararı alarak görevlerinden istifa etmişti. Bu kapsamda İpekyolu İlçe Başkanlığı'na Yavuz Kuşan atanırken, Edremit İlçe Başkanlığı'na ise Kenan Öndil atanmıştı.

Göreve başlayan İpekyolu ve Edremit ilçe başkanları için parti binası önünde tanıtım programı düzenlenirken, Tuşba ilçe başkanının ise önümüzdeki günlerde belli olması bekleniyor.

AK Parti'nin Van İpekyolu İlçe Başkanı Etem Görgülü ve Edremit İlçe Başkanı Sezer Bayramoğlu'nun ardından Tuşba İlçe Başkanı Mehmet Nuri Başdinç de ilçede belediye başkan adayı olma kararı alarak görevinden istifa etmişti.

AK Parti İl Başkanlığı önünde düzenlenen tanıtım toplantısına AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan, Edremit İlçe Başkanı Kenan Öndil, önceki dönem AK Parti Edremit İlçe Başkanı Sezer Bayramoğlu, AK Parti Van Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Çalağan ve partililer katıldı.

GÜRAY: "ÇOK BÜYÜK BİR TEŞKİLATIN MENSUPLARIYIZ"

AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray, 2024 yerel seçimlerinin yaklaştığını belirterek, "2024 yerel seçimler öncesi önemli bir güne ev sahipliği yapıyoruz. Bu koltuklar gelip geçici koltuklar. Herkesin bir görev süreci var. Görev sürecinde de bu davaya olan inancını, gayretini gösterme çabası var. Ben bu uğurda 2020 kongresinden bu yana birlikte yol yürüdüğümüz önceki ilçe başkanlarıma katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte inşallah 2024 yerel seçimlerine gümbür gümbür geldiğimizi bu ilk atamamız birlikte göstermiş olduk. 2024 yerel seçimlerinde özlenen Van teşkilatını tekrar sahada göstermek üzere ilçe başkanlarımız görev aldı. Bundan sonraki süreçte ilçe teşkilatlarımızda bir takım değişiklikler olacak. Bu değişikliklerle birlikte en kısa sürede 7 Ekim genel merkez kongremize hazırlanacağız. Akabinde de yerel seçimler maratonuna start vereceğiz. Çok büyük bir teşkilatın mensuplarıyız. Bizi biz yapan değerlerimize sahip çıkarak, hep bir arada güçlüyüz. Bugüne kadar kendi içimizde hep bir takım söylemlerimiz oluyordu. Aslında bizim en büyük rakibimiz maalesef kendimizdik. Dışarıdakilerden çok kendi içimizdeki istenmeyen çekişmeler, istenmeyen bölünmeler, istenmeyen ayrılıklar maalesef bizleri daha da güçlendirecekken, biraz zayıf noktalara getirdik. Ama Allah'ın izniyle görev yaptığım süre boyunca bu teşkilata emek veren, gönül veren, 7'den 70'e her kim varsa onlarla birlikte bu kutlu davayı en ileriye taşıyacağız. Kimsenin şüphesi, kuşkusu olmasın. İpekyolu ve Edremit ilçe başkanlıklarına bu teşkilatın içerisinden gelen kişiler atandı. Motivasyonumuzu hiçbir zaman kaybetmeyelim. Heyecanımız her zaman tam olsun. Bundan sonraki süreçte ilçe başkanlarımızla birlikte sahada olacağız ve sahaya basacağız. Biz birlikte güçlenerek hep birlikte kazanacağız. Van'ı en iyi noktaya getirecek siyaset anlayışımızla bu bayrağı en ileri noktaya kadar taşımaya gayret göstereceğiz" dedi.

KUŞAN: "KİMSE KAPIMIZDAN BOŞ DÖNMEYECEK"

Daha sonra söz alan İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan, partilerinin kurulduğu günden bu yana her türlü kademesinde görev aldığını hatırlatarak, "Bugün çok anlamlı bugün. Partimiz 2001 yılında bugün kuruldu. O günden bu yana partimizi her türlü kademesinde görev aldım. Bize verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştık. Heyecanlıyım; çünkü biran önce sokaklara çıkmak istiyorum. Heyecanlıyım; çünkü herkes kucaklaşmak istiyorum. Bizler girmediğimiz mahalle, sıkmadığımız el, başvurmadığımız hiçbir yer kalmayacak. Yarım kalan şarkımız var. Bu şarkımızı tamamlamak için yolumuza devam edeceğiz. Bizden önce görev alan başkanlarımızın da emeğine sağlık. Onlarla süreçli istişare içinde olacağız. Geniş bir kalbe, geniş bir yüreğe sahip olacağız. Kimse kapımızdan boş dönmeyecek. El birliği ile güç birliği ile gerekeni yapacağız" diye konuştu.

ÖNDİL: "2024 YEREL SEÇİMLERİNDEN BAŞARIYLA ÇIKACAĞIMIZA İNANIYORUM"

Edremit İlçe Başkanı Kenan Öndil ise, 2024 seçimlerine çok iyi hazırlanacaklarını belirterek, "Ümmetin lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde dava arkadaşlarımızla birlikte 2024 yerel seçimlerinden başarıyla çıkacağımıza inanıyorum. Bu birlikteliğimizi dava arkadaşlarımızla, meclis üyelerimizle, kadın kolları, gençlik kolları, ana kademeyle hep birlikte bunu başaracağız" ifadelerini kullandı.

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ve önceki dönem ilçe başkanı Sezer Bayramoğlu da kısa bir açıklama yaparak, yeni atanan ilçe başkanlarına başarılar diledi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2023, 13:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER