AK Parti'de aday adaylığı başvuru şartları belli oldu

AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak isteyenler için başvuru süreci başladı. AK Parti Van İl Başkanlığı Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Abdulsamet Göl, aday adaylarının bu süreçte yapması gerekenler hakkında bilgi verdi.

AK Parti'de aday adaylığı başvuru şartları belli oldu

AK Parti Van İl Başkanlığı Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Abdulsamet Göl, partilerinden milletvekili aday adayı olacakların başvuru aidatlarını, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına (AFAD) bağış şeklinde yatıracaklarını belirterek, "Bağışlar, yetişkinler için 20 bin lira, kadın ve genç adaylarımız için 10 bin lira, engelli adaylarımız için de 5 bin lira şeklinde olacak" dedi.

Seçim kararının alınmasıyla birlikte milletvekilliği aday adaylığı için süreçler başladı. AK Parti Van İl Başkanlığı Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Abdulsamet Göl, parti binasında yaptığı basın açıklamasında, yol haritası hakkında bilgi verdi.

BAŞVURULAR, E-BAŞVURU SİSTEMİYLE ALINACAK

Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Abdulsamet Göl, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin 14 Mayıs'ta yapılacağını hatırlatarak, "Malumunuz ülkemiz bir seçim sürecine Cumhurbaşkanımızın 10 Mart'ta almış olduğu karar ile girmiş bulunmaktadır. 14 Mayıs 2023 Pazar günü Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri gerçekleştirilecektir. Bu anlamda seçim kararının alınmasından sonra YKS hem seçim kararının sonrasındaki işlemlerle ilgili çeşitli kararlar yayınladı ve bunları yayınlamaya devam ediyor. Bugün de takvimi açıklayacağını belirtti. Malum bu anlamda 36 tane partinin seçime gireceğini açıkladı. Bu partilerin seçime gireceği açıklandıktan sonra, partilerde milletvekilliği aday adaylığı süreçleri başladı. Bu aday adaylık süreçleriyle alakalı usul ve esaslar partimizce de yayınlandı. Bugün itibariyle aday adaylığı başvuruları partimizce kabul edilmektedir. Daha önce fiziki evraklarla yapılan aday adaylığı başvuruları, bu kez partimizin ilk kez yerel seçimlerde yapmış olduğu e-başvuru sistemiyle alınacak. E-Başvuru sistemiyle beraber, Türkiye genelinde 3 bin kâğıt israfından kurtulmuş olacağız. Adaylara bir link paylaşılacak ve adaylar bu link üzerinden başvurularını gerçekleştirip, formlarını dolduracaklar. En son partimizde alındı karşılığında bunları teslim ederek, başvurularını tamamlamış olacaklar" dedi.

GÖL: "PARTİMİZ HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE GENÇLERİN YANINDA OLDUĞUNU GÖSTERDİ"

Başvuru süreciyle ilgili bilgi veren Başkan Göl, "Aday adayları en geç 16.03.2023 tarihi saat 21.00'e kadar başvurularını yapabileceklerdir. Yine YSK'nın kararına göre mevcut görevlerinden istifa etmeleri gerekenler ise, bu başvuru istifalarını 16 Mart saat 17.00'ye kadar yapıp, aday adaylığı başvurularında bulunmaları gerekiyor. İlk kez yerel seçimlerde kullandığımız e-başvuru sistemi, bu kez çok daha gelişmiş bir şekilde karşımıza çıkıyor. Bu sistem üzerinden yapılan başvurular, genel merkez tarafından sistemden otomatik olarak gözüküyor ve fiziki bir evrak takibinin önüne geçmiş oluyoruz. Böylelikle önemli bir israfın da önüne geçmiş oluyoruz. Yine Cumhurbaşkanımız seçim kararı aldığı zaman çok açık bir şekilde belirtti. Bağışlar 11 ilimizde meydana gelen depremlerden dolayı AFAD'da yapılacak. Rakam olarak aday adaylık süreci için 20 bin TL partimizce kararlaştırılmıştır. Genç ve kadınlar için 10 bin TL olarak belirlendi. Genç kotasından kastımız ise, 14.05.1993- 14.03.2005 doğumları arasında doğanlardır. Doğum tarihleri bu aralıkta olanlar, 10 bin TL yatıracaklardır. Genç kotasına böyle bir uygulamada bulunuldu. Gençlerin seçme ve seçilme hakları ve hürriyetleri konusunda, partimiz her zaman olduğu gibi bugün de gençlerin yanında olduğunu gösterdi" diye konuştu.

"SANDIĞIN İRADESİNE HER ZAMAN GÜVENMİŞİZDİR"

Engeli adaylarından da 5 bin TL bağış alınacağını hatırlatan Başkan Göl, "Bu bağışlar 11.03.2023 tarihinde sonra yapılması gerekiyor. Bu bağışların AFAD'ın Türkiye Vakıflar Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Ziraat Bankası hesaplarına yapılacaktır. Aday olamayacaklara ilişkin detaylı olarak zaten usul ve esaslar belirtildi. Adaylık için istifası gerekenler, YKS'nın kararlarında açık bir şekilde belirtildi. Bu kararlara bakıp, o şekilde hareket etmeleri gerektiği kanaatindeyiz. Her zaman da söyledik, aday adaylarının yapacağı başvurularda partimize gelmelerinden ziyade, kendilerinin link üzerinden başvuru yaptıktan sonra, partimizden bir alındı belgesi karşılığında işlemlerini tezahür ettireceğini söyledik. Bu aday adayları, partimize gelip buradan da bizatihi başvuru yapacaklardır. Bütün adaylarının en son formu imzalaması gerektiği için, başvurularını bizatihi kendilerinin yapmaları gerektiğini özellikle belirtmek isterim. Engelli adayları için belirlenen kıstas ise, engelli oranının %40 ve üzerinde olması gerektirecek şekilde belgelendirmesi gerekir. Sistemin istediği evraklar var. İstenilen evraklar sisteme yüklenecek. Bu şekilde işlem gerçekleştireceklerdir. Özellikle seçim sürecinin hayırlara vesile olmasını, inşallah partimizin lehine en güzel şekilde sonuçlanmasını ve Van adına, Cumhurbaşkanımıza, partimize gerekli ve yüksek bir destek vereceğimizi söylemek istiyorum. Van adına yapacağımız hazırlıklarımız var. Seçim öncesinde yapmış olduğumuz hazırlıklar da vardı. Seçim sürecini çok güzel bir şekilde yürüteceğiz. Cumhurbaşkanımızın özellikle depremden dolayı, seçim sürecinde şarkıların kullanılmayacağı hususunu belirtmesi ve diğer prosedürleri bizatihi Van adına uygulamayacağız. Biz vatandaşlarımızın seçime katılmalarının bir tercih hakkı olduğunu, bu seçime katılımın en yüksek şekilde gerçekleşmesini, çünkü sandığın iradesine her zaman güvenmişizdir. Milletin iradesinin sandıkça tecelli ettiği gerçeğini Cumhurbaşkanımız her zaman vurgulamıştır" ifadelerini kullandı.

AÇIŞLI: "BU SÜRECİ SORUNSUZ BİR ŞEKİLDE TAMAMLAYACAĞIZ"

Son olarak söz alan SKM Birim Başkanı Mehmet Akif Açışlı ise, sürecin hayırlara vesile olmasını dileyerek, "Bir seçim kararı alında ve seçim atmosferi başladı. Biz de bütün motivasyonumuzla, bütün hazırlığımızla inşallah bu süreci sonuna kadar götüreceğiz. Gayret bizden, zafer Allah'tan inancıyla inşallah bu süreci sorunsuz bir şekilde tamamlayacağız. Abdulsamet Bey, dikkat edilmesi gereken bütün usul ve esaslar konusunda açıklama yaptı. Bu sürecin milletimize ve memleketimize hayırlı olmasını diliyorum. Tekrar seçim sürecinin memleketimiz açısından en hayırlı şekilde devam etmesi ve en güzel neticeyle sonuçlanmasını Allah'tan niyaz ediyoruz" diye konuştu.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29