Ahmet Davutoğlu Van'a geliyor

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Cuma günü (yarın) Van'a geliyor. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Bilici, Kurucular Kurulu Üyesi ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Fevzi Donat ve Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelerek, Davutoğlu'nun Van programı hakkında bilgi verdi.

Ahmet Davutoğlu Van'a geliyor

Yarın Van'a gelecek olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, üç gün boyunca kentte çeşitli programlara katılacak. İlk olarak Erciş, Muradiye ve Çaldıran ilçelerini ziyaret edecek olan Davutoğlu, daha sonra kentte kanaat önderleri ve basın mensuplarıyla bir araya gelecek.

Programının ikinci günü olan Cumartesi; Gürpınar, Gevaş, Edremit ilçelerini ziyaret edecek olan Davutoğlu, daha sonra Van merkezde esnaf ziyareti gerçekleştirecek. Davutoğlu, aynı gün partisinin Van İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek teşkilat mensuplarıyla bir araya gelecek. Davutoğlu, akşam saatlerinde ise TV ve Radyo programlarının ardından, gençlerle bir araya gelecek.

Genel Başkan Davutoğlu, programının son gününde ise Demokratik Geleceğimizin İnşası Kürt Meselesi Bölge Toplantısı'na katılım sağlayacak.

Davutoğlu'nun Van'a gerçekleştireceği 3 günlük ziyaret öncesi kentteki basın mensuplarıyla Elite World Otel'de bir araya gelen Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Bilici, Kurucular Kurulu Üyesi ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Fevzi Donat ve Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, önemli açıklamalarda bulundu.

BİLİCİ: "KÜRT SORUNU VARDIR"

İlk olarak söz alan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Bilici, "Yaklaşık 20 yıla aşkındın Abdulhekim Bey ile beraber siyaset yapıyoruz. Abdulhekim bey Van ve ilçelerinde iyi bir ekip kurdu. İnşallah yapılacak olan ilk genel seçimlerde de bunun semeresini alacağız. Bu anlamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Genel Başkanımız 15-16-17 Ekim tarihleri arasında Van'da olacak. Genel Başkanımız Pazar günü ilimiz ve bölgemiz için önemli olan Demokratik Geleceğimizin İnşası Kürt Meselesi Bölge Toplantısı'na katılım sağlayacak. Bilindiği gibi Kürt meselesi ile ilgili yıllardır birçok çalıştay, panel, toplantı yapıldı. Ama yine son günlerde iktidarın küçük ortağı, Sayın Bahçeli tarafından dile getirilen, daha sonra Sayın Cumhurbaşkanının onayladığı, yine Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Sayın Destici de Kürt sorunu yoktur diyor. Evet, bugün iktidar ve ortakları Kürt sorunu sona ermiştir diyor. Ancak biz Kürt sorunu vardır diyoruz. Şuanda HDP'li seçmenlerin oyuyla seçilmiş 65 belediyenin 59'na şuana kadar kayyum atanmış durumda. Sadece 6 belediye başkanı görevine devam etmektedir. Doğu ve Güneydoğu'da, yani Kürtlerin ağırlıklı olarak yaşadığı bölgelerde böylesi bir durum ile karşı karşıya iken, iktidar partisinden seçilmiş olan, daha sonra görevden el çektirilen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve birçok ilçe belediyelerinde, belediye başkanları görevden el çektirildikten sonra meclis toplandı, meclis içerisinde aday olanlar meclis üyeleri tarafından seçildi ve bir belediye başkanı atanmış oldu. Demokratik sistemlerde bizce de olması gereken böylesi bir durumdur. Kürt meselesi artık geldiğimiz aşamada sadece Türkiye içerisindeki Kürtlerle sınırlı olmamakla beraber, özellikle son zamanda malumunuz üzere, Suriye'deki ve Kuzey Irak'taki gelişmeleri de yakından takip etmemiz gerektiği ve oradaki Türkiye'deki vatandaşlarımızla, bizlerle akraba olan o Kürt soydaşlarla olan ilişkilerimizi de güçlü bir bağ kurarak, güçlendirmek zorundayız" ifadelerini kullandı.

DONAT: "GENEL BAŞKANIMIZ VAN'I ÇOK ÖNEMSİYOR"

Daha sonra söz alan Kurucular Kurulu Üyesi ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Fevzi Donat, "Genel başkanımızın Van için 3 günlük dolu dolu bir programı olacak. Burada hem il hem de ilçe ziyaretleri olacak. STK başkanları, kanaat önderleri, yerel basınla buluşma toplantıları olacak. Genel başkanımız Van'ı çok önemsiyor. Gerçekten Van, Gelecek Partisi ailesi adına çok kıymetli ve çok önemli. Genel başkanımız Van'daki çalışmaları yakinen takip ediyor ve ilk defa Türkiye'de bir ilde 3 gün kalacak. O ilde Van'dır. Bu Van'ı ne kadar önemsediğini ve Van teşkilatının başarısını takdirinin bir ifadesidir diye düşünüyorum. Gelecek Partisi olarak, Türkiye'deki tüm problemleri çözümleri kapsamında ortaya çalışma koyan bir partiyiz. Kurulduğumuz günden beri ülkenin tüm problemlerini tespit edip ve bununla ilgili çözüm önerileri ortaya koyan bir partiyiz. Bu kapsamda memleketimizin en önemli sorunlarından bir tanesi olan Kürt meselesiyle ilgili bir çalışma başlatıyoruz. Bunun da ilk durağı Van olacak. Daha sonra Türkiye genelinde, Güney Doğu'da, Akdeniz Bölgesi'nde, Marmara'da birçok toplantı yapılacak" dedi.

KARABIYIK: "GELECEK VADEDEN BİR PARTİYİZ"

Son olarak söz alan Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, 20 yılı aşkındır siyasetin içerisinde olduğunu ve kimseyle bir sorun yaşamadığını belirterek, "Biz yeni kurulmuş, gencecik bir siyasi partiyiz. Ama gerçekten de gelecek vadeden bir partiyiz. Sadece ismimizden ziyade, gelecek vadediyoruz. İyi geliyoruz ve geleceğiz de. Ak Parti'nin 2016 yılına kadar olan tüm hizmet odaklı icraatlarını inkâr edemeyiz ve etmiyorum. Çünkü her şeyden önce bizde bir vicdan vardır. Bir de manevi hesap vardır. AK Parti'nin 2002 yılında iktidara geldiği günden bugün kadar, yaklaşık 2015-2016 yıllarına kadar da gerek ekonomide, dış politikada, iç politikada, ulaşımda, sağlıkta her alanda güzel hizmetler yaptığını gördük. Son üç yıldır, hangi aile mutludur, hangi çocuk mutludur. Ülkede ekonomi bitmiş. Biz Ak Parti'yi kurarken ideallerle kurduk. 3 Y dediğimiz, yasaklarla, yolsuzluklarla ve yokluklarla mücadele için kurduk. Yıllarca emek verdik. Ama maalesef o 3 y'yi şuan iktidar partisi kendisi uygulamaktadır. En büyük yolsuzlukları kendileri yapıyor. En büyük yasakları kendileri uyguluyor. En büyük yoksulluğu bu vatandaşa onlar yaşatıyor. Böyle bir gerçek var. Herkes yaptığının bedelini ödeyecek. Eğer bedelini ödemiyorsa, Allah mübarek etsin. Yine iç politikadan, dış politikadan, eğitimden, ekonomiden, her şeyden memnunsanız, Kürt sorunu yoktur, azınlık sorunu yoktur diyorsanız, Allah mübarek etsin. Vicdanınız rahatsa aynı kişilere oy verin. Ama bizim vicdanımız rahat değil. Biz bu yola çıkarken, her türlü bedeli göze aldık. Birileri gibi partinin dördüncü katına x-ray cihazı kurarak, halkla aramıza mesafe koyarak oturmuyoruz. Bizim derdimiz var. Bizim derdimiz halktır" diye konuştu.

Toplantı daha sonra soru- cevap şeklinde devam etti.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2021, 11:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER