AGD ve MGV’den Siyer-i Nebi yarışması

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) işbirliğinde organize edilen ‘Siyer-i Nebi Yarışması’na başvurular devam ediyor.

AGD ve MGV’den Siyer-i Nebi yarışması

‘Gençler Efendimizin İzinde’ sloganıyla hazırlanan yarışma hakkında açıklamalarda bulunan AGD ve MGV Van Şube Başkanı Ömer Gündüz, “Kaybedeni olmayan yarışmaya kayıtlar sürüyor” dedi.

Yarışma Koordinatörü Abdullah Keskin ile birlikte açıklamalarda bulunan Ömer Gündüz, ödüllü yarışmaya başvuruların devam ettiğini kaydetti.

Lise kategorisinde düzenlenecek yarışma için hazırlanan kitapların dağıtımını da gerçekleştirdiklerini hatırlatan Gündüz, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın izni ile organize ettiğimiz yarışmamız tüm lise öğrencilerinin katılımına açık” diye konuştu.

Yarışma sınavının 17 Aralık 2022 tarihinde Van merkez ve ilçelerinde gerçekleştirileceğini anlatan Gündüz, yaptığı açıklamada, “Türkiye genelinde düzenlenen yarışmada ilk 5’e girecek öğrencilere para ödülü verilecek. Ayrıca lise kategorisinde Van birincisine bisiklet, ikinciye tablet bilgisayar, üçüncüye ise harici hard disk ve kitap seti hediye edeceğiz” diye konuştu.

“HEDEF: PEYGAMBERİN İZİNDE BİR GENÇLİK”

Geleneksel hale getirdikleri yarışma ile örnek bir nesil yetiştirmeyi amaçladıklarını belirten Gündüz, “Geleneksel hale getirdiğimiz yarışma ile Hz. Peygamber'in (sas) hayatı hakkında daha hassas ve daha ayrıntılı bilgi edinilmesini sağlayarak örnek bir nesil yetiştirmeyi amaçlıyoruz.  İyiyi ve güzeli kendine şiar edinmiş teşkilatımızın güzeli yaygınlaştırmasında Siyer-i Nebi yarışmasından istifade ederek mesajımızı en doğru ve etkili bir şekilde muhatap kitlemize ulaştırmayı hedefliyoruz. Sevgili Peygamberimiz'in hayatının daha iyi öğrenilmesine yapılabilecek küçük bir katkıyı, en büyük bahtiyarlık kabul edenler bulunduğu müddetçe, Efendimiz hakkında daha birçok eser, program, yarışmalar ve etkinlikler düzenlenecektir. Bu bağlamda günümüzde gerek uyuşturucu, alkol, sigara, gerek diziler gibi faktörler gençlerimizin ahlak ve maneviyatını tahrip etmektedir. Milli ve manevi değerlere bağlı bir gençlik yetiştirerek bu ifsadın önüne geçebiliriz. Bu amaçla düzenlediğimiz Siyer-i Nebi Yarışması’yla, gençlerimizin Peygamber Efendimizin hayatını okumasına vesile oluyoruz. Bizler sevgili Peygamberimizin (sas) razı olacağı bir gençlik yetiştirmek istiyoruz.  Siyer-i Nebi Yarışması’na başvurmak ve detaylı bilgi almak isteyenler www.efendimizinizinde.com adlı internet sitemizi ve Derneğimizi ziyaret edebilirler” ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2022, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER