Afganistan Partisi Genel Başkanı Dostum'dan, Kayatürk'e ziyaret...

Afganistan-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığı heyeti, Ak Parti Van Milletvekili ve MKYK Üyesi Burhan Kayatürk'ü makamında ziyaret etti.

Afganistan Partisi Genel Başkanı Dostum'dan, Kayatürk'e ziyaret...

Junbesh-i Milli İslami Afganistan Partisi Genel Başkanı Batur Dostum, Van'ı ziyarette bulundu.

Van Erciş-Ulupamir Köyü’nde yaşayan Afganistan Kırgız Türkleri’nin durumlarını yakından görmek ve isteklerini yerinde dinlemek üzere Van’a genelen Junbesh-i Milli İslami Afganistan Partisi Genel Başkanı Batur Dostum, burada köylülerle bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi.

1982 yılında Afganistan'ın Pamir bölgesinden, önce Pakistan oradan da Türkiye'ye göç etmek zorunda kalan ve Ulupamir’e yerleşen Kırgız Türkleri ziyaret eden Genel Başkan Dostum, Afganistan’da yaşanmakta olan zulüm-sıkıntı ve siyasi süreçteki gelişmelere değindi.

Genel Başkan Dostum ayrıca, Mareşal Abdul Rashid Dostum’un selamlarını ve iyi dileklerini Kırgız Ulupamirlilere iletti.

Ziyaret kapsamında Genel Başkan Batur Dostum, Adalet ve Kalkınma Partisi MKYK üyesi ve Van Milletvekilli Burhan Kayatürk ile bir araya gelerek kendisinin, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Türkiye'deki milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki başarılarından dolayı tebrik etti.

Türkiye'de yaşayan Afganistanlı Türkler olarak yanlarında olduklarını belirten Dostum, göç sorunu ve göçmenler hakkında fikir alışverişinde bulundu.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NECAT TEYFUN

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2023, 08:41
YORUM EKLE
YORUMLAR
İNSAN KAÇAKÇILIĞINI BİTİRMELİYİZ.
İNSAN KAÇAKÇILIĞINI BİTİRMELİYİZ. - 11 ay Önce

AFGAN YETKİLİLER, Lütfen şu genç erkeklerinizin kaçak göçünü durdurun. Kardeşim, biz sizin ülkenize kaçak giriyor muyuz, sizden de kaçak girmesin. Sınır kapısından pasaportla ve "turist" olarak baş göz üstüne buyrun. Ama hiçbir ülkenin yüz binlerle, milyonlarla "KAÇAK" ve kayıtsız erkeği besleyecek, barındıracak durumu yok.

SIRADAKİ HABER

banner29