Adıyaman FK- Vanspor maçının detayları…

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, deplasmanda karşılaştığı Adıyaman FK ile 1-1 berabere kaldı. Vanspor'un golü Emrah Tacir'den gelirken, ev sahibi Adıyaman FK'nın golü ise Çağrı Yağız Yasak'tan geldi.

Adıyaman FK- Vanspor maçının detayları…

Geçtiğimiz hafta sahasında konuk ettiği 1461 Trabzon FK ile karşı karşıya gelen ve 1-1 berabere kalan Vanspor, dün deplasmanda karşılaştığı Adıyaman FK ile de 1-1 berabere kaldı. Van temsilcisi bu beraberlikle puanını 5'e çıkarırken, Adıyaman FK'nın puanı ise 3 oldu.

Ev sahibi Adıyaman FK, Erol Kapusuz teknik sorumluluğunda sahaya; Türker Dırdıroğlu, Tarık Mayhoş, Osman Bodur, Burak Gürler, Yiğit Demir, Göktan Işılak, Haydar Deniz, Ayberk Altan, Salim İyik, Çağrı Yağız Yasak ve Ömer Yıldız onbiri ile çıktı.

Vanspor ise Zeki Yılmaz teknik sorumluluğunda sahaya; Haydar Yılmaz, Furkan Saki, Erkul Küçük, Miraç Acer, Umut Sözen, Emrah Tacir, Muhammed Ali Doğan, Uğur Adem Gezer, Sabit Hakan Yılmaz, Batuhan Karadeniz ve Barış Sağır onbiri ile çıktı.

Adıyaman Atatürk Stadyumu'nda saat 15.30'da başlayan karşılaşmayı Murat Türkoğlu, Ömer Lütfü Aydın, Volkan Kaan Topal ve Doğu Yılmaz hakem dörtlüsü yönetti.

İKİ GOL DE İLK YARIDAN…

İlk yarıya konuk Vanspor başladı.

7. dakikada Vanspor gole çok yaklaştı. Hakan'ın derin pasında Batuhan Karadeniz ceza alanı içinde topla buluşmak üzereyken kaleci Türker tehlikeyi sezdi ve kalesini zamanında terk ederek, topu kontrol etti.

20. dakikada Adıyaman FK'nın sağ kanattan geliştirdiği atakta, Vanspor savunması son anda girerek topu kornere çeldi.

25. dakikada Adıyaman FK'da Çağrı'nın uzaktan sert şutunda, top üstten auta çıktı.

29. dakikada Adıyaman FK'nın geliştirdiği kontra atakta, defans arkasına atılan topta, kaleci Haydar kalesi erken terk ederek, Çağrı'dan önce topu uzaklaştırdı.

31. dakikada Vanspor 1-0 öne geçti. Savunmaya baskı yapan ve topu çalmasını bilen Emrah Tacir, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda fileleri havalandırarak takımını 1-0 öne geçirdi.

33. dakikada Adıyaman FK'nın kullandığı köşe vuruşunda, karambolde kalan topu son anda Vanspor'dan Furkan uzaklaştırdı. Pozisyonun devamında Vanspor, Miraç ile kontra atağa kalkarken, Adıyaman FK'dan Çağrı rakibine sert bir müdahalede bulundu. Hakem Çağrı Yasak'ı sarı kartla cezalandırdı.

39. dakikada Adıyaman FK gole çok yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta içeriye yapılan ortada, Ömer Yıldız'ın kafa vuruşunda top üst direkten döndü. Devam eden atakta savunma topu uzaklaştırdı.

41. dakikada Adıyaman FK'da Salim'in ceza alanı dışındaki sert şutunda, top az farkla üstten auta çıktı.

44. dakikada Adıyaman FK'da Ömer Yıldız, kaleci Haydar ile karşı karşıya kaldı. Ömer'in vuruşunda, kaleci Haydar kalesini gole kapatarak, topu kontrol etti.

İlk yarının sonuna 4 dakika uzatma eklendi.

45+4. dakikada Adıyaman FK beraberliği buldu. Kullanılan serbest vuruşta, karambolde kalan topu önünde bulan Çağrı, takımı adına beraberlik golünü kaydetti.

İlk yarı 1-1 eşitlikle tamamlandı.

İkinci yarının başında Vanspor 3 değişiklik yaptı. Batuhan Karadeniz, Umut Sözen ve Hakan Yılmaz oyundan çıkarken, Yaser Hacımustafaoğlu, Sedat Komi ve Uğur Can oyuna dahil olan isimler oldu.

İKİNCİ YARIDA GOL SESİ ÇIKMADI

Maçın ikinci yarısına ev sahibi Adıyaman FK başladı.

52. dakikada Vanspor'da Yaser sarı kart gördü.

57. dakikada Vanspor, serbest vuruş kazandı. Sedat Komi'nin, Miraç'la paslaşarak kullandığı serbest vuruşta, savunma topu uzaklaştırdı.

58. dakikada Vanspor atağını faulle durduran Ömer Yıldız sarı kart gördü.

62. dakikada gelişen Adıyaman FK atağında Uğur'un uzaklaştırmak istediği top Salim İyik'in önünde kaldı. Salim ceza alanı dışından sert vurdu, top kaleci Haydar Yılmaz'da kaldı.

66. dakikada Vanspor'da Furkan Saki hakeme itirazdan dolayı sarı kart gördü.

67. dakikada Vanspor'da Uğur Adem Gezer, rakibin atağını faulle durduğu için sarı kart gördü.

70. dakikada Adıyaman FK'da Salim İyik yerini İbrahim Halil Öner'e bıraktı.

76. dakikada Vanspor sağ kanattan serbest vuruş kazandı. Emrah Tacir'in ortasında, savunma topu uzaklaştırmak isterken kaleye yöneldi. Kaleci Türker topu son anda kornere çeldi.

79. dakikada Vanspor Emrah Tacir'le, Adıyaman FK ise Ömer Yıldız'la önemli ataktan faydalanamadı.

81. dakikada Vanspor'da Emrah Tacir, kalecinin müdahalesiyle yerde kaldı, herkes penaltı beklerken, hakem devam kararı verdi.

82. dakikada Adıyaman FK'dan Haydar Deniz'in ceza alanı dışından sert şutunda, top yandan auta çıktı.

83. dakikada Adıyaman FK'da Ayberk yerini Yılmaz Daler'e bıraktı.

89. dakikada Adıyaman FK'da Çağrı Yasak yerin Ömürcan Karaca'ya bıraktı.

90. dakikada Adıyaman FK'da oyuna 1 dakika önce giren Ömürcan, rakibine arkadan yaptığı sert müdahaleden dolayı direkt kırmızı kart gördü.

Başka önemli atak olmayınca maç 1-1 sona erdi.

Vanspor bu beraberlikle puanını 5'e çıkarırken, Adıyaman FK'nın puanı ise 3 oldu.

Van temsilcisi hafta sonu sahasında Zonguldak Kömürspor'u konuk edecek.

Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29