5. Van Denizi Bisiklet Festivali tamamlandı

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen Van Denizi Bisiklet Festivali sona erdi. Geçtiğimizi hafta Cumartesi günü start alan 5. Van Denizi Bisiklet Festivali, Van Gölü'nün etrafının pedallanmasıyla tamamlandı.

5. Van Denizi Bisiklet Festivali tamamlandı

Van Gölü Havzasının değerlerinin ön plana çıkartılması, gölün kirlenmesine dur diyebilmek ve Van Gölü'nün dünyaya tanıtımına katkı sunmak için Van Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 5. Van Denizi Bisiklet Festivali yoğun bir katılımla sona erdi.

Van Büyükşehir Belediyesi himayesinde, Van Gölü Aktivistleri Derneği koordinesinde İpekyolu, Edremit, Tuşba, Gevaş, Bitlis, Tatvan, Ahlat, Adilcevaz, Erciş, Muradiye belediyelerinin katkılarıyla Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Van YYÜ, Bitlis Eren Üniversitesi ve Bitlis Nemrut Jeopark işbirliğiyle düzenlenen festival kapsamında Van Gölü'nün etrafı pedallandı.

Her gün Van Gölü'nün ayrı bir noktasında gerçekleştirilen festival, Cumartesi günü Van Kalesi Atatürk Kültür Parkı'nda yapılan çadırlı kampla start almıştı. Sağlık şartları elverişli olan herkesin bisikletiyle katılım sağladığı festivalde sırasıyla Edremit, Gevaş, Reşadiye, Tatvan, Bitlis, Nemrut Krater Gölü, Ahlat, Adilcevaz, Erciş, Muradiye, Tuşba ilçeleri gezildi.

430 kilometrelik yol ağında bisikletli gruplara sağlık, güvenlik ve teknik anlamda destek verdi. Geçiş güzergâhlarında kamp alanları oluşturulurken, festival boyunca da katılımcılara yöresel lezzetlerden ve içeceklerden ikram edildi.

Bu yıl beşincisi düzenlenen festivale geçen yıl yurt dışı ve yurt içinden 250'ye yakın bisikletli katılırken, bu yıl İran ve Azerbaycan başta olmak üzere Türkiye'nin farklı illerinden 300 bisikletçi katılım sağladı.

Cumartesi günü tarihi Van Kalesi'nde start alan bisiklet festivali Edremit, Gevaş, Tatvan, Reşadiye, Nemrut Krater Gölü Ahlat, Erciş ve Tuşba Mavi Bayraklı Halk Plajında düzenlenen farklı etkinliklerle devam ederek, Van Kedi Evi ve Van Müzesi ziyareti ile son buldu.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2023, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER