Van Edremit Belediyesi tarafından kurulan Kadın Kent Bostanı’nda, kolektif emek ve dayanışma ile yürütülen üretim sürecinde hasatlar toplanmaya devam ediyor. Eminpaşa Mahallesi’nde bir araya gelen kadınlar, el birliğiyle yetiştirdikleri ürünleri toplayarak üretimin ve paylaşımın sevincini yaşadı.
Kadınların emeğiyle ürünler toplandı
Hasat etkinliğine Edremit Belediyesi Eşbaşkanı Rabia Başak Koç, Belediye Kadın Komisyonu Başkanı Güneş Öğmen, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda emekçi kadın katıldı. Patlıcan, biber, salatalık, domates ve fasulye gibi birçok ürün kadınların emeğiyle hasat edilerek ihtiyaçlara göre paylaştırıldı.
Kadınlar, belediyenin sunduğu imkanlardan dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, “Bostan projesi daha da büyütülmeli” çağrısında bulundu.
“Emek süreci kazanca dönüştü”
Edremit Belediyesi Eşbaşkanı Rabia Başak Koç, Kent Bostanları projesinin GABB Kadın Politikaları Müdürlüğü tarafından birçok belediyede hayata geçirildiğini hatırlatarak, şunları söyledi:
“Kent bostanları kadınları sadece üretimle değil, büyük bir dayanışma ruhuyla da buluşturuyor. Bugün burada kadınların emeğiyle ortaya çıkan ürünleri toplamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yaklaşık iki aylık yoğun emek süreci büyük bir kazanca dönüştü.”
Koç, Kadın Kent Bostanı’nın önümüzdeki süreçte de kadınların sosyal, kültürel ve ekonomik buluşmalarına ev sahipliği yapmaya devam edeceğini vurguladı.





