4 Bin 500 Kilometre Yol Geldi: Almanya'dan Doğu’ya Festival Yolculuğu
4 Bin 500 Kilometre Yol Geldi: Almanya'dan Doğu’ya Festival Yolculuğu
İçeriği Görüntüle

Bitlis’te kış koşullarının ağırlaşması, eğitim takviminde geçici bir duraksamaya yol açtı. Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmeleri doğrultusunda kent genelinde kar yağışının gün boyunca etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Özellikle sabah saatlerinde buzlanma riskinin artması üzerine, öğrenci ve vatandaşların güvenliği öncelikli gerekçe olarak gösterildi. Bu kapsamda Bitlis merkez ile Güroymak ilçesine bağlı köylerdeki okullar ve taşımalı eğitim uygulanan tüm eğitim kurumlarında eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Yetkililer, hava koşullarının seyrine göre yeni değerlendirmelerin yapılacağını belirtirken, velilere ve sürücülere dikkatli olunması çağrısında bulundu. Kentte kar yağışıyla birlikte ulaşımda da yer yer aksamalar yaşandığı bildirildi.

Kaynak: HABER BÜLTENİ