Ürgüp’te Nerede Kalınır?

Ürgüp’te Nerede Kalınır?

Türkiye gibi eşsiz coğrafyasıyla fark yaratan bir otelde tatil yapabileceğiniz çok fazla seçeneğin olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Kültürel bir tatil yapmayı hayal ediyorsanız yolunuz ilk olarak Ürgüp’e düşmeli! İnsanlar; bilhassa 2000’li yılların başında yayınlanan Asmalı Konak isimli televizyon dizisinin ardından Ürgüp’e büyük sempati duymaya başladılar. Hatta, dizinin yayınlandığı yıllarda Ürgüp’ün ziyaretçi sayısının iki katına çıktığını ifade edebiliriz.

Ürgüp; yılın belirli dönemlerinde kalabalıktır. Bu yüzden, Ürgüp’e gitmeden evvel Ürgüp otelleri için erken rezervasyon işlemlerini gerçekleştirmelisiniz. Yazımız sayesinde en popüler Ürgüp otelleri hakkında bilgi alabilirsiniz. O halde başlayalım!

Ürgüp Otel Tavsiyeleri

Ürgüp; coğrafya derslerinden bildiğimiz üzere Kapadokya’nın hemen yanındadır. Bunun yanı sıra, Nevşehir’in turizm ile özdeşleşmiş ilçelerinin başında gelir. Ürgüp; yapılan araştırmalara göre yıl içerisinde bir milyondan fazla turisti ağırlar. Türkiye içerisinden gelenlerin yanı sıra Avrupalı ve hatta Asyalı turistlerin de Ürgüp’ü ziyaret ettiklerini ifade edebiliriz. Ürgüp sınırları içerisinde tahmin edebileceğiniz üzere çok sayıda doğal ve tarihi güzellik yer alır. Bunun yanı sıra, dini alanların da ziyaretçi sayısı bir hayli fazladır. Ürgüp; kısa sürede gezilip bitirilmesi mümkün olmayan bir yerdir. Bu yüzden, buraya gelmeyi düşünen insanların Ürgüp otelleri için rezervasyon yaptırmaları ve bir sürede burada kalmaları gereklidir.

  • The Cappadocia Hotel: Sade ama şık mimarisiyle dikkat çeken Ürgüp otelleri arasındadır. Yalnızca yedi odası vardır. Sıcak hava balonlarının yaratmış olduğu eşsiz manzara eşliğinde konaklamak isteyenler için harika bir seçenektir. Ayrıca, taşlardan yapılmış dış mimarisiyle de bilinir. Klasik köy kahvaltısının yanı sıra zengin akşam yemeği menüsü ile de farkını ortaya koyar.
  • 4 Oda Cave Hotel: İlçe merkezinde yer alan bir otel olmakla beraber eşsiz doğasıyla gören herkesi kendisine hayran bırakır. Tıpkı The Cappadocia Hotel gibi taşlar kullanılarak inşa edilen dış mimarisiyle dikkat çeker. Yılın her zamanı açık olması ciddi bir avantajdır. Her ne kadar mağara otel olarak inşa edilse de bölgenin en rahat ve huzurlu konaklama seçenekleri arasındadır.
  • Sacred House Hotel: Saray konseptli bir otel oluşuyla farkını ortaya koyar. İlçe merkezine yalnızca üç km uzaklıkta olması ciddi bir avantajdır. Bünyesinde elli farklı oda bulundurur. Diğer Ürgüp otelleri ile kıyaslandığında çok sayıda konaklama alternatifi sunmasıyla öne çıkar. Bu otel; bilhassa balayı çiftleri tarafından tercih edilir. Odaların içerisinde küçük barların yer alması dikkat çekicidir.
  • Ürgüp Konak: Sade tasarımıyla farkını ortaya koyar. Ege Bölgesi’ndeki turistik evlere olan benzerliği ile dikkat çeker. Dış cephesinin beyaz renkli olması ciddi bir avantajdır. Ziyaretçilerini memnun edecek türden bir de köy kahvaltısı vardır.
  • Acropolis Cave Suite: Elliden fazla odanın yer aldığı bir otel oluşuyla dikkat çeker. Gezi turları ile de diğer otellerden farklı olduğunu gösterir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER