SEO Çalışmalarında Bu Noktalara Dikkat

SEO Çalışmalarında Bu Noktalara Dikkat

SEO web sitelerinin arama motoru kriterleri ile uyumlu olacak şekilde optimize edilmesi, organik trafik sağlanması ve arama motoru sıralamalarında üst sıralarda listelenmesi amacıyla gerçekleştirilen kapsamlı çalışmalar bütünüdür. SEO süreci dahilinde yapılan çalışmalar sonucunda kullanıcılar arama motorlarında yaptıkları aramalardan sonra aramalarla ilgili en ilgili bilgi, ürün ya da hizmetlere ulaşma imkanına sahip olurlar.

Web sitelerinin arama motoru sıralamalarında istedikleri sonuca ulaşması için SEO süreci dahilindeki tüm çalışmaların doğru bir şekilde yapılması gerekir. Ne yazık ki günümüzde pek çok bireysel ve kurumsal marka ve işletme yanlış SEO stratejileri uygulamakta bunun sonucunda ise istedikleri sonuca ulaşamamaktadır.

Alanının önde gelen ismi Simur Digital kurucusu Atalay Sıdar önderliğinde profesyonel isimlerden oluşan uzman ekibi ile her müşterisi özelinde bütçe ve hedefe uygun SEO çalışmalarını titizlikle gerçekleştirmektedir. Bunun yanı sıra iş ortakları ile etkili ve yakın bir iletişim kuran Simur Digital SEO konusunda yeterli bilgisi olmayan iş ortaklarını doğru şekilde bilgilendirir, doğru bir şekilde yönlendirerek en iyi sonuçların alınmasını hedefler. Her bir iş ortağının SEO konusundaki eksikliklerini tespit eder ve gerekli düzenlemeleri yapar. Bu sayede iş ortaklarının web sitelerinin her zaman için SEO kriterlerin uygun ve güncel biri şekilde hizmet vermesine yardımcı olur.

SEO’ya Neden İhtiyaç Duyulur?

SEO hizmeti web sitelerinin arama motorlarında daha iyi performanslar sergilemesi diğer bir deyişle daha iyi sıralama alması için yapılan çeşitli çalışmaları kapsar. Günümüzde e-ticaret firmalarından haber sitelerine kadar farklı içerikler sunan pek çok web sitesi SEO çalışmaları sayesinde arama motoru sonuçlarında üst sıralarda yer almayı başarmaktadır. SEO hizmeti web sitelerindeki anahtar kelimeleri tespit ederek arama motoru sonuçlarında ilk sayfa ve ilk sıralarda listelenmesi için yapılan çalışmaların ardından organik trafiğin ve satış oranlarının yükselmesini sağlamaktadır.

Alınacak olan SEO hizmeti sayesinde web sitelerinin arama motorları sonuçlarında yükselmesini sağlamak amaçlanır. Bununla birlikte SEO hizmeti özel uzmanlık gerektiren, herkesin detaylı bilgi sahibi olmadığı ve son derece titiz bir şekilde gerçekleştirilmesi gereken zor bir süreçtir. SEO hizmeti alan kurumsal markaların SEO hizmet sürecini en sağlıklı şekilde ilerletmek için SEO’nun nasıl çalıştığının doğru bir şekilde anlaşılması gerekir.

SEO’nun Kilit Noktası: Anahtar Kelime Analizi

Web sitelerinin hitap ettiği sektörlerdeki yüksek aranma hacmine sahip, web sitesine organik trafik ve geri dönüşüm sağayacak kelimelerin tespit edilmesi için anahtar kelime analizi sürecinden faydalanılır. Marka hedefleri, ürünleri ve hizmetleri doğrultusunda gerçekleştirilecek olan bu süreçte istenilen hedef kelimeler doğru bir şekilde belirlenir. Anahtar kelime analizi ile belirlenen ve markanın istediği anahtar kelimeler listelenir. Belirli SEO araçları kullanılarak anahtar kelimeler ve yazılacak olan içerikler doğrultusunda çalışmalar gerçekleştirilir.

İçerik Optimizasyonu

Anahtar kelime analizinden sonraki süreç içerik optimizasyonudur. Marka özelinde belirlenen anahtar kelimeler blog yazısı ve hizmet içeriği gibi belirli içeriklerde kullanılmak üzere sınıflandırılır. Bu sayede üst düzey kaliteye sahip içerikler üretmek mümkün olur. Google’ın aktive ettiği Panda Algoritması içeriklerin daha önemli olmasını sağlamıştır. Bunun nedeni kullanıcıların istedikleri bilgi, ürün ya da hizmete ulaşma yolunun kaliteli içeriklerden geçmesidir.

Rakip Analizi

Rakip analizi süreci rakiplerin trafiklerini hangi içeriklerden aldığını, aylık organik trafik miktarını, hangi anahtar kelimeleri kullandığını ve backlink stratejisini tespit etmeye yardımcı olan son derece önemli bir süreçtir. Bu süreç temelde markalar için SEO yol haritasını oluşturmanın olmazsa olmazıdır. Rakiplerin doğru ve yanlış çalışmalarını tespit etmek için rakip analizi sürecinden faydalanmak gerekir. Analizin ardından elde edilen sonuçlara göre markalar ilerleme stratejisini doğru bir şekilde belirleyebilirler.

Site Analizi

Web sitelerinin arama motorlarında sergilemekte olduğu performansı etkileyen faktörler site analiz süreci sonunda belirlenir. SEO analiz süreci web sitesinin SEO uyumlu olup olmadığını belirlemek için gerçekleştirilir. Aynı zamanda markanın arama motorlarında neden düşüş yaşadığı ya da neden iyi bir performans sergilemediği gibi önemli noktaların bu süreç sayesinde belirlenmesi mümkündür.

Web sitesi analizi sürecinde eski içerikleri, meta başlıkları, meta açıklamaları, kod yapısı, mobil uyumluluk ve kullanıcı deneyimi gibi önemli noktaların SEO kriterlerine uygunluğu değerlendirilir. Bu kontrollerin ardından web sitesi performansını doğrudan etkileyen hataların bulunup düzeltilmesi mümkün olmaktadır.

Site İçi ve Site Dışı Optimizasyon

Site içi optimizasyon, web sitesi analizi sürecinde tespit edilen hatalar ile eksikliklerin düzenlenmesi amacıyla uygulanır. Web sitelerin arama motorlarından gelen kullanıcıların web sitesinde istediklerini bulması ve gezinebilmesi için web sitesi kullanıcı dostu olmalıdır.

Web sitelerine dışarıdan yapılacak olan müdahalelerin her biri site dışı SEO çalışmaları olarak sınıflandırılır ve bu kapsamda gerçekleştirilir. Arama motoru sıralamaları üzerinde en büyük etki site dışı SEO çalışmalarına ait olmaktadır. Site dışı optimizasyon sürecinde yorum, tanıtım yazısı, profil gibi backlink türleri yer almaktadır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER