Mansur Yavaş yeni partiye mi Ak Partiye mi geçecek? Mansur Yavaş neden istifa etti?
Mansur Yavaş yeni partiye mi Ak Partiye mi geçecek? Mansur Yavaş neden istifa etti?
İçeriği Görüntüle

Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu Meclis'teki iki haftalık aranın ardından, bugün bir kez daha toplanıyor. Komisyon toplantısına KESK, TİSK, HAK-İŞ, Birleşik Kamu İş, Memur Sendikaları Konfederasyonu, Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu katılacak.

Sendikaların beklentisi nedir?

Açılış konuşmasını Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş yapacağı toplantıda, sendikaların çözüm sürecine bakışı masaya yatırılacak. KESK, TİSK, HAK-İŞ, Birleşik Kamu-İş, Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen temsilcileri, toplumsal barışın çalışma hayatına yansımaları, bölgedeki ekonomik beklentiler ve demokratikleşme taleplerini aktaracak. Ayrıca işçi hakları, istihdam olanakları ve sendikal özgürlükler bağlamında çözüm sürecinin sağlayabileceği katkılar da değerlendirilecek.

55876 (1)

Önceki toplantılardan mesajlar

Komisyonun önceki oturumlarında akademisyenler, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşları dinlenmiş, demokratik hakların genişletilmesi ve yerel yönetimlerin güçlendirilmesi öne çıkan öneriler olmuştu. Bugünkü sendika katılımıyla birlikte ekonomik ve sosyal boyutlar tartışılacak.

Pkk (1)A

EM ile Öcalan görüşmesi

Komisyonun yarın da çalışmalarına devam edeceği, Abdullah Öcalan ile DEM Parti heyetinin olası görüşmesinin sürecin sıcak gündemleri arasında yer aldığı belirtiliyor.

Öcalan ile DEM Parti heyeti arasında önümüzdeki hafta gerçekleşmesi beklenen görüşmede, Suriye konusunun da gündeme gelmese bekleniyor. Yine görüşmede Suriye Demokratik Güçleri (SDF)’nin Şam ile entegrasyonu sürecinde yaşanan anlaşmazlıklara yönelik de mesaj verilmesi bekleniyor.

Kaynak: Amida Haber