Yenitürk: Bu takımı yüzüstü bırakmış değiliz!

B.Vanspor’un bugün yapılması planlanan olağanüstü kongresi, çoğunluk sağlanamadığı için 13 Nisan Cumartesi gününe ertelenirken, gazetemize açıklamalarda bulunan B.Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, “Bu takımı yüzüstü bırakmış değiliz. Yeni bir yönetim çıkarsa, gerekirse bizler de onlara destek oluruz. Güç birliği yapmaya hazırız” dedi.

Yenitürk: Bu takımı yüzüstü bırakmış değiliz!

            TFF 3. Futbol Ligi 2. Grup’ta mücadele eden B.Vanpor, önceki hafta alınan kararla olağanüstü kongre, gitmişti. Söz konusu kongreye çoğunluk sağlanamadığı için 13 Nisan Cumartesi gününe ertelendi.
Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan B.Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, “Kongremiz Van TSO’da yapılacaktı. Bizler geldik, ama gördüğünüz gibi çok az kişi var. Ç oğunluk bu kongreye katılmadı. Böylece kongre haftaya Cumartesi gününe ertelendi” dedi.

 


          “VANSPOR’A KARŞI BİR DUYARSIZLIK SÖZ KONUSU”
Yenitürk, takımın sahipsizliğinden yakınarak, “Gördüğünüz gibi üzüldüğümüz konu; yetkililerimiz, valimiz, siyasilerimiz, işadamlarımız, belediye yetkilileri Vanspor’a karşı duyarsız. Çoğunluk sağlanamadığı ve aday da olmadığı için kongre yapılamadı. Bizim temennimiz bu takıma sahip çıkacak yeni yöneticilerin çıkması. Bizim amacımız bu takımı yüzüstü bırakmak değil. Diyoruz ki yeni bir ekip ortaya çıksın ve gerekirse biz de onlara destek olalım” dedi.

 


           Beklentilerini sıralayan Yenitürk, “İsteğimiz birilerinin bu takıma sahip çıkmasıdır. Bize de ne düşüyorsa yapmaya hazırız. İster biz, isterse birileri olsun ve biz de onların yanında olalım. Bizim için fark etmiyor. İnşallah haftaya yapılacak kongrede, Vanspor’a sahip çıkacak kardeşlerimiz ve elini taşın altına bırakacak dostlarımız çıkar. Bu arada tekrar buradan sesleniyoruz, Cumhurbaşkanımızın da bize sözü vardı. Stat yapılacak olursa, B.Vanspor da küme düşecekse elbette ki stat yapmanın anlamı yok. O yüzden bu takımın üst liglere çıkması lazım. Şimdi mevcut stadın diğer bölümleri onarılacak ve tribünler yenilenecek. Ama ileride elbette ki stat yapılmalıdır” şeklinde konuştu.

 


         “ORDU MAÇININ ARDINDAN ANKARA’YA GEÇECEĞİM!”
Ordu’da yapılacak olan karşılaşmada hedeflerinin üç puan olduğunu belirten Servet Yenitürk, “Ben Allah’ın izniyle yine takımın yanındayım. Takımı Ordu’ya götüreceğiz. İnşallah Ordu’da kazanacağız ve play offu büyük oranda garantileyeceğiz. Ordu maçından sonra Ankara’ya geçeceğim. Takım için ne gerekiyorsa yapacağım inşallah. Ankara’da Cumhurbaşkanımız ile görüşmek için mücadele edeceğim. Ama buradan yine işadamlarımıza, esnaflarımıza, sivil toplum örgütü temsilcilerine sesleniyorum. Gelin ve bu takıma sahip çıkın diyoruz. Bu takımın birçok kişinin umurunda olmaması bizi üzüyor. Biz şu an Ordu maçına kilitlenmişiz. Çünkü Ordu’dan gelecek maçın ardından diğer maçlarımızı da moralli bir şekilde oynayacağız. Biliyorsunuz şu an sıkıntılar var. İnanın takımın Ordu’ya gidecek imkanları da pek yok. Ama ne olursa olsun, biz bu takımı yalnız bırakmayacağız. Biz isterdik ki her deplasman maçının giderlerini bir işadamı karşılasın. Ama şu ana kadar takıma destek sunacak kimse çıkmadı” ifadelerini kullandı.

 


        Belediyenin de takıma destek sunması gerektiğini anlatan Yenitürk, “Belediye şimdi başladıysa ve takıma destek olduysa biz mutlu oluruz. Ama inanın yarın belediye destek olmaya çalışsın, başka işadamları da hemen yanaşır. Oysa biz istiyoruz ki kurumlar destek sunmadan önce, bazı iş adamları gelip elini taşın altına atsın ve takımı sahiplensin. Her şeye rağmen elimizden geldiğince bu takımın yanında olacağız” diyerek sözlerini noktaladı.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2019, 15:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER