Taşkın: Zirveye ortak olmak için çabalıyoruz!

Vanspor Teknik Direktörü Taner Taşkın, ikinci devrenin ilk maçında deplasmanda karşılaştıkları Bandırmaspor’a son dakika golüyle mağlup oldukları için üzüntü yaşadıklarını, ancak Cumartesi günü karşılaşacakları Niğde Anadolu maçına odaklanmaları gerektiğini vurgulayarak, “Bu ligde sonuncu takımın bile bir iddiası vardır. Hiçbir takımı küçümsemiyoruz ve her maça galibiyet parolası ile çıkıyoruz. İnşallah kısa süre içinde zirveye ortak olacağız” dedi.

Taşkın: Zirveye ortak olmak için çabalıyoruz!

             TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor’da geçtiğimiz hafta alınan Bandırmaspor mağlubiyetinin üzüntüsü sürerken, Teknik Direktör Taner Taşkın, söz konusu maçın üzüntüsünün sonlanması ve önlerine bakmaları gerektiğini belirtti.
Van’da internet üzerinden yayın yapan Akdamar TV’de Spor Aktif Programı’nda Vanspor’un son durumu ele alındı. Programa telefon aracılığıyla katılan Vanspor Teknik Direktörü Taner Taşkın önemli açıklamalarda bulundu.
Gazetemiz Spor Müdürü Salih Deniz’in hazırlayıp sunduğu programın konukları, Van Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ramazan Kıvanç ve Gazeteci Rıdvan Can’dı.

 


        Programda ikinci devrenin ilk maçı olan Bandırmaspor maçındaki oyun performansı ve son dakikada yenilen golle alınan mağlubiyet konuşuldu.
Programa telefon aracılığıyla katılan Vanspor Teknik Direktörü Taner Taşkın, giden oyuncular ve gelen oyuncular ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Giden sporcuların Vanspor’a emek verdiğini söyleyen Taşkın, bu sporculara yeni takımlarında başarılar diledi.

 


         TAŞKIN: “ZİRVEYE ORTAK OLMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”
Taşkın, Vanspor’un ikinci devrenin ilk maçında Bandırma deplasmanında iyi bir oyun ortaya koyduğunu söyleyen Teknik Direktör Taner Taşkın, “İyi bir oyun oynadık, ama futboldaki şansızlık bize denk geldi. 90 dakika boyunca gol yemediğimiz gibi, önemli gol pozisyonlarına girdik. Ama ne yazık ki fileleri havalandıramadık. Uzatmalarda gelen golle sahadan mağlubiyetle ayrıldık. Futbolda çeşitli terimler vardır, ‘Atamayana atarlar’, ‘Futbolun adaleti yoktur’ Bu tür söylemler vardır. Biz ama ne olursa olsun her maça galibiyet parolasıyla çıkmaya devam edeceğiz. Bundan sonra yine işimize bakacağız. Üç puanlık sistemde, birçok takımın şansı var. Zirvedeki takımlar birbirine takılacaktır. Bandırma maçının üzüntüsünü bir iki gün yaşadık. Bundan sonra önümüzdeki maça bakacağız. Eleştiriler olmuştur, olacaktır. ‘Bu niye oynamadı, bu niye çıktı, bu niye girdi?’ bunlar gayet normaldir. Bizim felsefemizde olumsuzluk yoktur. Farkı kapatacağımıza inanıyoruz. Ben ilk geldiğim günden beri söylüyorum, hedefimiz zirveyi yakalamak. Bu mücadeleyi sonuna kadar vereceğiz. Haa, olmadı play-off’tan üst lige çıkmaya çalışacağız. Bizim her maçımız ciddi. Cumartesi günü oynayacağımız Niğde maçını da küçümsemiyoruz. Bakıyorsunuz son sıradaki Karabükspor bile kendi sahasında Sivas Belediyespor’a yenilmiyor. Her takımın kendine göre bir mücadelesi söz konusu. Bizler önümüzdeki maçları kazanarak zirveye ortak olacağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

 


          “BAŞARIDA HERKESİN PAYI VARDIR”
Bir takımın başarısında sporcular, hoca, yönetim, taraftar ve basının payı olduğunu, yine görünmeyen birçok etkenin söz konusu olduğunu dile getiren Taşkın, “Taraftarların takımın kazanmasında büyük katkısı var. Ben her zaman için taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Yine basının önemine inanıyoruz. Basın mensupları bizi eleştirebilir, buna saygımız var. Yeter ki eleştiriler yapıcı olsun” dedi.
İkinci devreye girerken mevcut oyuncuların sakatlanmaması için tedirginlikler yaşadıklarını anlatan Taşkın, “İkinci devre başlarken özellikle stoper mevkii ve savunmada oyuncalarımızın sakatlanmaması için dua ettik. Çünkü sporcular sakatlanınca, eksik sporcu olunca düzeniniz bozulabiliyor. Oyuncu grubunun dengeleri bozmaması için transferler yaptık. Transfer ettiğimiz sporcular da bu lige yabancı değil. İnşallah bir-iki hafta içinde çok daha iyi bir uyum olur” diye konuştu.

 


          Takımdaki bazı sporcuları isim isim sayan ve çoğunu tanıdığını ifade eden Taşkın, geçmiş dönemlerde onlarla birlikte farklı takımlarda çalıştığını dile getirdi.

 


       Programda Vanspor’un bundan sonraki maçlarında nasıl bir performans sergilemesi gerektiği de konuklar tarafından yorumlandı.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2020, 18:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
emin
emin - 4 yıl Önce

van sporu zirvede ipi göğüsleyen takım olarak görmek istiyoruz. çünkü bu malzeme elinizde mevcuttur. başarılar

SIRADAKİ HABER