TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), geçtiğimiz hafta Van Atatürk Stadyumu’nda oynanan Vanspor – Keçiörengücü karşılaşmasının ardından sevk edilen Vanspor FK ile ilgili kararını açıkladı. Kurul, taraftar davranışları ve talimatlara aykırılık gerekçeleriyle kulübe toplamda 250 bin TL’yi aşan para cezası verdi.

Van’da 15 yaşındaki Fırat’tan 2 gündür haber yok!
Van’da 15 yaşındaki Fırat’tan 2 gündür haber yok!
İçeriği Görüntüle

Kulübe ağır para cezası

PFDK’nın yayımladığı karara göre, 23 Kasım 2025 tarihinde oynanan Trendyol 1. Lig mücadelesinde Vanspor taraftarlarının çirkin ve kötü tezahüratta bulunması nedeniyle kulübe 140.000 TL para cezası uygulandı. Söz konusu eylemin, sezon içinde ev sahibi olunan karşılaşmalarda üçüncü kez tekrarlanması cezanın artmasına neden oldu.
Ayrıca kurul, kötü tezahüratta bulunan taraftarlara yönelik ek yaptırım da kararlaştırdı. Doğu Tribün Kapalı Doğu A ve Batı Tribün Kapalı Batı B bloklarında yer alan taraftarların Passolig kartları bloke edilerek bir sonraki iç saha maçına girişleri yasaklandı.

Karşılaşma sırasında yaşanan bir diğer ihlal ise kulübe ikinci bir yaptırım getirdi. Vanspor’un çim saha sorumlusunun stadyum denetimine katılmamasının “talimatlara aykırılık” olarak değerlendirildiği belirtilirken, bu nedenle kulübe 110.000 TL para cezası daha verildi.

Muhabir: MEHMET HALİL ASLAN