14 Eylül 2026'da başlayacak yeni eğitim öğretim yılı öncesinde gerçekleştirilecek zirvede, okulların fiziki durumu, öğretmen planlaması, eğitim yatırımları ve yeni döneme ilişkin hazırlıklar kapsamlı şekilde değerlendirilecek. Ayrıca sınav takvimi ve eğitim sürecine ilişkin planlamalar da toplantının gündeminde yer alacak.

Kurtulmuş ve Bahçeli’den Çerçeve Yasa Hamlesi! DEM Parti Yarın İmzalıyor
Kurtulmuş ve Bahçeli’den Çerçeve Yasa Hamlesi! DEM Parti Yarın İmzalıyor
İçeriği Görüntüle

Maarif Modeli Değerlendirilecek

Toplantının önemli başlıklarından biri de Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli olacak. İl milli eğitim müdürleri, modelin sahadaki uygulamalarını, karşılaşılan sorunları ve çözüm önerilerini Bakanlık yetkilileriyle paylaşacak.

Okul Güvenliği Öncelikli Gündem Maddeleri Arasında

Geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde yaşanan gelişmelerin ardından okul güvenliği konusu da zirvenin öne çıkan başlıklarından biri olacak. Öğrencilerin daha güvenli eğitim ortamlarında öğrenim görmesi için alınacak yeni tedbirler ile kurumlar arasındaki iş birliği ve koordinasyon ele alınacak.

Şırnak Ev Sahipliği Yapacak

Toplantının Şırnak'ta düzenlenecek olması da dikkat çekti. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni eğitim yılına ilişkin önemli değerlendirmeleri bu yıl Şırnak'ta gerçekleştirecek olması, kentin ev sahipliği açısından önemli bir organizasyon olarak değerlendiriliyor.

Zirvede alınacak kararların, 2026-2027 eğitim öğretim yılı boyunca uygulanacak eğitim politikalarına yön vermesi bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ