Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkede hayat pahalılığına karşı düzenlenen gösterilere ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Güvenlik güçlerine destek veren Macron, gösteriler sırasında yaşanan şiddet olaylarına karşı sert mesajlar verdi.

Macron’dan saldırılara tepki

Cumhuriyet sınırları içerisinde şiddete yer olmadığını vurgulayan Macron, valiliklerin, ticari işletmelerin ve belediyelerin hedef alındığı saldırılara karışan kişilerin yargı önüne çıkarılacağını ifade etti.

Macron, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Cumhuriyetimizde şiddete asla yer yoktur.

Kırıp dökenler, valilikleri olduğu gibi ticari işletmeleri de hedef alan saldırılar düzenleyenler, hatta belediyelerimizi yağmalayanlar yargılanacak ve cezalandırılacak.”

Güvenlik güçlerine destek mesajı

Gösteri hakkının korunmasında güvenlik güçlerinin rolüne dikkat çeken Macron, kolluk kuvvetlerine ulusun desteğini iletti. Barışçıl gösteri hakkının engellenmesine karşı olduklarını belirten Fransa Cumhurbaşkanı, kurumlara yönelik saldırılara karşı birlik çağrısı yaptı.

Macron, açıklamasının devamında şu sözlere yer verdi:

İran’dan Hürmüz Boğazı Açıklaması: Tanker Alev Aldı
İran’dan Hürmüz Boğazı Açıklaması: Tanker Alev Aldı
İçeriği Görüntüle

“Gösteri hakkının güvencesi olan güvenlik güçlerine, ulusun desteğini söylüyorum.

Kaos tohumları ekenlere, kurumlarımızı yıkmaktan başka bir şey istemeyenlere ve barışçıl taleplerini ifade edenleri bundan alıkoyanlara karşı hep birlikte kenetleneceğiz.”

Kaynak: RÛDAW