Van YYÜ’de ‘Kardeşim’ kişisel fotoğraf sergisi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Melisa Şener, ilk kişisel fotoğraf sergisini sanatseverlerin beğenisine sundu.

Van YYÜ’de ‘Kardeşim’ kişisel fotoğraf sergisi

GSF sergi salonunda ‘Kardeşim’ diye isimlendirdiği fotoğraf sergisi ile fotoğraf tutkunu Şener, kendi objektifinden görüntülediği 18 yaşındaki özel gereksinimli birey olan kardeşinin doğayla iç içe hallerini fotoğrafladıktan sonra çalışmalarını açtığı sergiyle taçlandırdı.

Genel olarak sergisinin konseptini insanların engellerine rağmen hayata tutunması olarak oluşturduğunu belirten Melisa Şener, sergide özel bireyler için farkındalık oluşturmayı amaçladığı ifade etti.

Serginin açılışına katılarak öğrencimize destek olan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğünde lisans öğrencilerinin hazırladığı bilimsel araştırma niteliği taşıyan projeleri desteklediklerini ifade ederek böylesi bir toplumsal farkındalık oluşturan sergi için öğrencimizi tebrik etti.

Sadece temel bilimler değil sanat alanındaki çalışmaları da desteklediklerini belirten Rektör Şevli, “BAP Koordinatörlüğümüz aracılığıyla lisans öğrencilerimizin akademik danışman hocalarıyla hazırladıkları projelere destek veriyoruz. TÜBİTAK projelerine başvurmalarını sağlıyoruz. Öğrencilerimizin ulusal veya uluslararası bir yarışmaya katılma hakkı elde ederse proje desteğimizi iki katına çıkarıyor, ilgili yarışmada projesini sunmasına yardımcı oluyoruz. Böyle anlamlı ve güzel bir sergiyi hazırlayan öğrencimize ve danışman hocamız Doç. Dr. Savaş Onur Şen’i tebrik ediyor, serginin düzenlenmesinde emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Öğrencilerimizi her alanda desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenay Baydaş ve BAP Koordinatörü Doç. Dr. Hilal Çelik Kazıcı ile sergiyi gezerek öğrenciden ve danışman hocası Doç. Dr. Savaş Onur Şen’den fotoğraf sanatının incelikleriyle ilgili bilgi aldılar.

Bilimsel Araştırmalar Projeleri Koordinatörlüğü (BAP) tarafından da desteklenen ‘Kardeşim’ adlı fotoğraf sergisi, GSF sergi salonunda 20-26 Mayıs tarihleri arasında ziyarete açık olacak. Sanatseverlerin, öğrencilerin ve GSF akademik personelinin yoğun ilgi gösterdiği sergi, özel gereksinimli bireyin doğal hallerinin fotoğraflanmasıyla farklı bir perspektif kazandırması açısından önem arz ediyor. 

VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2024, 12:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER