Zabıta ekipleri fırın ve tandır evlerini denetledi

Van Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri kent genelinde hizmet veren fırın ve tandır evlerini denetledi.

Zabıta ekipleri fırın ve tandır evlerini denetledi

Halk sağlığını korumaya yönelik çalışmalarını sürdüren Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Gıda Kontrol Şubesi ekipleri denetimlerine devam ediyor. Bu kapsamda fırınları ve tandır evlerini tek tek gezen ekipler, gramaj, hijyen, maske, eldiven kullanımı ve iş yeri açma, çalışma ruhsatlarını kontrol etti.

Farklı noktalarda faaliyet gösteren işletmelere yönelik gerçekleştirilen denetimlerde ayrıca ürünlerin son tüketim tarihleri, hijyen koşulları, ürün ve malzemeleri saklama koşulları, çalışanların kişisel hijyenleri, satış ve sunumda kullanılan alet ve ekipmanların uygunluğunu da denetlendi. Eksiklikleri tespit edilen işletmeler hakkında tutanak tutularak, gerekli uyarılar yapıldı.

Denetimle ilgili açıklamalarda bulunan Gıda Mühendisi Elif Bağlayıcı Güngör, “Zabıta Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şubesi olarak fırın ve tandır evlerini denetliyoruz. Eksikleri olan işletmelerimizi uyardık. Daha sonra uyardığımız işletmelerimiz tekrar denetlenecek. Eğer eksikleri giderilmemiş ise cezai işlem uygulanacak. Bizler halkımızın sağlıklı ve hijyenik gıdaya ulaşması için denetimlerimizi sürdüreceğiz”  dedi.

Denetimlerin kent genelinde belirli periyotlar dahilinde devam ettiği belirtildi.

VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2024, 12:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER