Vali Balcı, şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi

Van Valisi Dr. Ozan Balcı, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarıyla yemekte bir araya geldi.

Vali Balcı, şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi

Valiliğin organizesinde Büyükşehir Belediyesi Kocaeli Sosyal Tesislerindeki programa Vali Ozan Balcı, Ak Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu, Vali Yardımcıları Ömer Faruk Canpolat, Adem Balkanlıoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, 6. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral İlker Ertuğrul, kaymakamlar, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları katıldı.

“VAN ASALETLİ, ASİL, SOYLU İNSANLARI OLAN BİR İLDİR”

Programda konuşan Vali Ozan Balcı, şehit yakınlarının ve gazilerin baş tacı olduğunu belirterek, “Bütün şehitlerimize rahmet diliyorum. Ebediyete irtihal eden gazilerimize Allah rahmet eylesin. Hayatta olan gazilerimize de aileleriyle birlikte sağlık, sıhhat diliyorum. Biliyorsunuz 2016 yılında FETÖ darbesi oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin evlatları, doğulusu, batılısı kendi bağımsızlığına, iradesine birlik ve beraberliğine sahip çıktı. O gün bir tarih yazıldı. Türkiye tarihi ile zaten büyük bir millet ve ülkedir. Van da asaletli, asil, soylu insanları olan bir ildir. O gün olduğu gibi bugün de vatanına milletine bağlılığını gösterdi ve her zaman gösteriyor. Devletimizin ve milletimizin hürriyet ve bağımsızlığı için canını veren şehitlerimizin aileleri 85 milyonun baş tacıdır. Gazilerimiz baş tacımızdır. Bizler şehitlerimizi sadece toprağa vermiyoruz. Onları kalbimize, beynimize ve tarihimize yazıyoruz. Şehit ailelerimizle biz aile gibiyiz. Şehit ailelerimizin, gazilerimizin dertleri, sıkıntıları, problemleri bizimdir. Her zaman devletin imkanları, kabiliyeti sizin emrinizdedir. Şehitlik ve gazilik tarif edilemez. 15 Temmuz şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Şehitlerimiz ve gazilerimiz 85 milyonun baştacı, gururumuz ve onurumuzdur” dedi.

Yemeğe katılan şehit yakınları, gaziler ile yakından ilgilenen Vali Dr. Ozan Balcı, şehit yakını İlhami Değer’in kendi tasarımı elektrikli aracı da yakından inceleyip tebrik etti.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER