Işık: Sağlık çalışanlarımıza minnet borçluyuz

Van Lokantacılar, Fırıncılar, Pastaneciler, Tatlıcılar ve Kasaplar Esnaf Odası, Van'da görev yapan sağlık personeli onuruna kahvaltı programı düzenledi. Programda konuşan Oda Başkanı Sabri Işık, sağlık çalışanlarının emeğinin unutulmayacağını belirterek, "Sağlık çalışanlarımıza minnet borçluyuz" ifadelerini kullandı.

Işık: Sağlık çalışanlarımıza minnet borçluyuz

Edremit'te düzenlenen kahvaltı programına Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Kamil Yavuzer, SGK Van İl Müdürü Abidin Gürsoy, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Müdürü Orhan Diler, Van Lokantacılar, Fırıncılar, Pastaneciler, Tatlıcılar ve Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Sabri Işık, çok sayıda sağlık çalışanı ve aileleri katıldı.

Van Lokantacılar, Fırıncılar, Pastaneciler, Tatlıcılar ve Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Sabri Işık, kentte görev yapan doktor, hemşire ve her kademedeki sağlık personelinin salgının önlenmesi ve yayılmasının önüne geçilmesi açısından büyük bir özveri ve gayretle, gecesini gündüzünü katarak, aileleri ve sevdiklerinden uzak kalarak, vatandaşın sağlıklarını kendi canlarını önüne koyup, görevlerini büyük bir fedakârlıkla yerine getirdiğini ifade etti.

Salgın döneminde görevlerini canlarını pahasına fedakârca yerine getiren sağlık çalışanlarına vefa borçlu olduklarını belirten Başkan Işık, bu kapsamda sağlık çalışanları onuruna kahvaltı programı düzenlediklerini söyledi.

IŞIK: "SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZA MİNNET BORÇLUYUZ"

Programda konuşan Başkan Işık, "Dünyayı kasıp kavuran Covid-19 pandemi salgınında göstermiş olduğunuz yoğun çaba ve salgının engellenmesi konusunda bizleri rahata kavuşturduğunuz için böyle bir organizasyon gerçekleştirdik. Geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Bizler ailelerimizle otururken, rahatımıza bakarken, sizler gecenizi gündüzünüze katarak, iz bırakan maskenin arkasında nefessiz kaldığınız ve bize nefes oldunuz. Bu bağlamda buraya kadar geldiğiniz için size ayrı ayrı teşekkür ederim. Biz de Van Lokantacılar, Fırıncılar, Pastaneciler, Tatlıcılar ve Kasaplar Esnaf Odası olarak siz sağlık çalışanlarımıza minnet borçluyuz. Bu memleketin, bu baharın güzel günleri sizler olmalısınız. Sizlersiniz. Hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz, bize onur verdiniz" dedi.

YAVUZER: "BU CEPHEDE HEP BERABER MÜCADELE ETTİK"

Daha sonra söz alan programına Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Kamil Yavuzer ise, "Öncelikle iki yıldır pandemide hep beraber omuz omuza gerçekten mücadele ettik. Bir cephede bir askeri disiplinle nasıl ki ordular mücadele ediyorsa bizler de hastanelerde gerek covid polikliniklerinde gerek servislerinde gerek yoğun bakımlarında bizler de siperlerimizi taktık, gözlüklerimizi giyindik, eldivenlerimizi ve diğer tıbbi teçhizatlarımızı giyindikten sonra bu cephede hep beraber mücadele ettik. Yeri geldi sağlık çalışanıyız covid bulaşır diye kimse evimize gelmedi. Yeri geldi çocuklarımızdan ayrı kaldık, ailelerimiz ailelerimizden ayrı kaldık. Onlarla bu hastalığı bulaştırmayalım diye. Kendimizi çoğu sefer belki yalnız hissettik ama iki yıldır dünyayı kasıp kavuran bu pandeminin ardından bir farkındalığın oluştuğu, artık sağlık çalışanlarının biraz daha değerinin ve kıymetinin hissedildiği günleri hep beraber tekrardan gördük. Bu minvalde bize bu güzel Cumartesi sabahında güneşli bir günde mekânını bize açan sayın başkana ve yönetim kuruluna çok teşekkür ediyorum. Hepinize hayırlı bir gün diliyorum. Sağ olun, var olun" ifadelerini kullandı.

Yapılan kahvaltının ardından program sona erdi.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER