Gözler Play-Off müsabakalarında

Vanspor'un da mücadele ettiği TFF 2. Lig'de Play-Off eşleşmelerinde 1. tur maçları bugün oynanacak. Ligi 78 puanla ikinci sırada tamamlayan Vanspor, kendi grubunda Play-Off finaline kalırken, Bucaspor, 1461 Trabzon FK, Ankaraspor ve Yeni Mersin İdmanyurdu ise Play-Off'a kalan takımlar olmuştu.

Gözler Play-Off müsabakalarında

Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) yapılan açıklamaya göre müsabakalar tek maç eleme usulüne göre, ligi 3. ve 4. sırada bitiren takımların sahasında oynanacak. Bu kapsamda ligi 73 puanla üçüncü sırada tamamlayan Bucaspor sahasında ligi 58 puan +14 averajla altıncı sırada tamamlayan Yeni Mersin İdmanyurdu'nu konuk ederken, ligi 72 puanla dördüncü sırada tamamlayan 1461 Trabzon FK ise sahasında ligi 58 puan +10 averajla beşinci sırada tamamlayan Ankaraspor ile karşı karşıya gelecek.

TFF 2. Lig'de 38. hafta maçları geçtiğimiz hafta oynanan karşılaşmalarla tamamlandı. Kırmızı Grup'ta Amed Sportif Faaliyetler ile Beyaz Grup'ta Esenler Erokspor, sezonu lider tamamlayarak 1. Lig'e yükselen takımlar oldu.

Gruplarında sezonu ikinci tamamlayan Vanspor ile Kastamonuspor Play-Off finaline yükseldi.

Kırmızı Grup'ta Play-Off'larda eşleşmeler Iğdır FK - İskenderunspor, 24 Erzincanspor - Menemen FK olurken, Vanspor'un da mücadele ettiği Beyaz Grup'ta ise Bucaspor 1928 - Ankaraspor, 1461 Trabzon FK - Yeni Mersin İdmanyurdu olarak gerçekleşti.

Play-Off'larda 1. Tur maçları bugün oynanırken, ikinci tur maçları 13 Mayıs'ta, ikinci tur ikinci maçları 17 Mayıs'ta, 3. Tur birinci maçları 22 Mayıs'ta, 3 Tur, ikinci maçları ise 27 Mayıs'ta oynanacak. Final müsabakası ise 2 Haziran Pazar günü oynanacak.

Bucaspor 1928 - Ankaraspor, 1461 Trabzon FK - Yeni Mersin İdmanyurdu karşılaşmalarında galip gelen takımlar birbiriyle iki maç daha oynayacak. Bu karşılaşmada da galip gelen taraf, 22 Mayıs'ta Vanspor'la karşı karşıya gelecek.

3. turda ikili maç eleme usulüne göre oynanacak olan maçlarda üstünlüğü elde eden taraf, Kırmızı Grupta final müsabakasına kalan takımla tarafsız sahada karşı karşıya gelecek.

Final müsabakasında galip gelen taraf, 1. Lig'e merhaba diyecek takım olacak.

Vanspor 2019 yılında Ankara'da oynanan karşılaşmada Esenler Erokspor'u, Batuhan Er'in kaydettiği gollerle 2-1 mağlup etmiş ve Play-Off final müsabakasında adını 2. Lig'e yazdıran taraf olmuştu.

Van temsilcisi Play-Off'ta kalan üç maçını da kazanarak adını 1. Lig'e yazdırmak istiyor.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHİM ATİŞ

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2024, 12:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER