DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Van’da düzenlenen 1 Mayıs mitinginde yaptığı konuşmada, 27 Eylül 2024’te kaybolduktan sonra 15 Ekim’de cansız bedeni bulunan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in ölümüne ilişkin sert açıklamalarda bulundu.
“Adalet Yerini Bulana Kadar Susmayacağız”
Hatimoğulları, genç yaşta hayatını kaybeden Kabaiş’in ölümüne ilişkin sürecin takipçisi olduklarını belirterek, “Bu üniversitenin çatısı altında hayatı çalınan Rojin Kabaiş için adalet yerini bulana kadar susmayacağız. Faillerin korunmasına, dosyaların karanlıkta bırakılmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Gençler ve Kadınlar Vurgusu
Konuşmasında gençlere ve kadınlara yönelik artan şiddete de dikkat çeken Hatimoğulları, çeteleşme ve suç ağlarının bedelini en çok gençler ile kadınların ödediğini ifade etti. Hatimoğulları, daha önce kaybolan Gülistan Doku için yürütülen çalışmaların benzerinin Rojin Kabaiş için de yapılması gerektiğini söyledi.
“Cinayet Aydınlatılmalı”
Rojin Kabaiş’in büyük hayallerle Van’a geldiğini dile getiren Hatimoğulları, “Onun hayallerini yarım bıraktılar. Bu cinayet mutlaka aydınlatılmalıdır. Eğer bu iş üniversite yönetimine kadar uzanıyorsa, sonuna kadar üstüne gidilmelidir” ifadelerini kullandı. Hatimoğulları’nın açıklamaları, mitinge katılanlar tarafından desteklenirken, Kabaiş’in ölümüne ilişkin soruşturmanın akıbeti bir kez daha gündeme taşındı.




