Zorluoğlu: Sadece insanlara değil, tüm canlılara hizmeti ilke edindik

Van Valisi Murat Zorluoğlu, 10 dönümlük alanıyla bölgenin en büyük tesislerinden biri olan 'Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi' açılışında yaptığı konuşmada, "Büyükşehir Belediyesi olarak sadece insanlara değil, diğer canlılara da hizmeti şiar edindiklerini söyledi. Vali Zorluoğlu, Peygamber Efendimizin, 'Yerdekilere merhamet eyle ki, göktekiler de sana rahmet eylesin' Hadis-i Şerif'ini hatırlatarak, söz konusu tesislerin hayvanlara merhamet göstergesi olduğunu vurguladı.

Zorluoğlu: Sadece insanlara değil, tüm canlılara hizmeti ilke edindik

          Van'da, bölgenin en büyük ve en modern 'Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi' Van Valisi Murat Zorluoğlu'nun katılımıyla hizmete açıldı.
Tesisin açılışına; Vali Zorloğlu'nun yanı sıra; Van Emniyet Müdürü Suat Ekici, Ak Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, İpekyolu İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, Tuşba Kaymakamı Meral Uçar, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Gençlik ve Spor Müdürü Nevzat İnanç, İş Kur Müdürü Salih Serçe, DAKA Genel Sekreteri H.İbrahim Güray, Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, Tarım İl Müdürü İbrahim Görentaş, Çevre Şehircilik Müdürü Mahsum Semerci ve bazı STK temsilcileri, dernek başkanları, siyasetçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 


            Bostaniçi Mahallesi Özalp Yolu Üzerinde ve Sıhke Gölü yanında hizmete giren tesislerde, hayvan bakım merkezleri, ameliyathane, hayvan banyo ve tıraş bölümleri, kedi mama odaları, müşahede odaları, görüntüleme odaları, muayene birimleri, yaşlı bölümü, engelli bölümü ve daha birçok ünitenin bulunduğu tesisler hayvanlara hizmet verecek.
Toplamda 10 bin metrekare üzerinde kurulu, 3 bin 550 metrekare kapalı alana sahip olan tesislerde, dört veteriner hekim, iki ameliyat personeli, altı hayvan toplama personeli ve on hayvan bakıcısı bulunuyor.
Açılış kurdelesi kesilmeden önce söz alan Van Valisi Murat Zorluoğlu, Van'da önemli hizmetlere imza atmanın gururunu yaşadıklarını dile getirdi.

 


       BÖLGENİN EN MODERN TESİSLERİNDEN BİRİ…
Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin önemine vurgu yapan Vali Zorluoğlu, "Kentte uzun yıllar boyunca konuşulan, ama bir türlü yapılmayan çok sayıda çalışmaya, Büyükşehir Belediyesi olarak yaklaşık iki yıldan bu yana tek tek imza atıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız, Hükümetimiz ve değerli bakanlarımızın önemli destekleri ile Van halkını, gerçek belediye hizmetleri ile buluşturmanın gururunu yaşıyoruz. Büyükşehir Belediyesi, sadece insanlara hizmet etmiyor. Hayatın içindeki diğer canlılara da hizmet ediyoruz. Peygamber Efendimiz bir Hadis-i Şerif'te, "Yerdekilere merhamet eyle ki, göktekiler de sana rahmet eylesin' buyuruyor. Bu söz, 'Yaradılanı severim, Yaradan'dan ötürü' düsturu şeklinde kültürümüzde yer bulmuştur. İşte bu çerçevede Allah'ın yarattığı her cana kıymet veriyoruz. Bugün açılışını yapacağımız bu tesisler, sokak hayvanlarına ve diğer hayvanlara yönelik önemli bir merkezdir. Bu tesisler Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'nin en önemli tesislerden biridir. Bu tesisin yapımı 2015 yılında başladı. 2017 yılında biz belediyeyi devraldığımızda önceki haliyle bu son hali arasında hem anlayış, hem fiziki, hem araç gereç açısından kıyaslandığında büyük fark var. Burada çok önemli değişiklikler yaptık. İçerisindeki tüm eksiklikleri tamamladık. Personel açısından eksiklikleri tamamladık. Toplamda 10 bin metrekare üzerinde kurulu, 3 bin 550 metrekare kapalı alana sahip olan tesislerde, dört veteriner hekim, iki ameliyat personeli, altı hayvan toplama personeli, on hayvan bakıcısı, üç şoför, üç bekçi, bir bahçıvan, iki de büro görevlisi olmak üzere toplamda 31 personel çalışıyor" şeklinde konuştu.

 


        "YAŞLI VE BAKIMA MUHTAÇ HAYVANLAR MERKEZDE KALACAK"
Söz konusu tesiste yaşlı ve bakıma muhtaç hayvanların barınacağını, tedavisi tamamlananların ise bulundukları ortama geri bırakılacağını vurgulayan Vali Zorluoğlu, "Bu tesis sayesinde Van'ımızın caddelerinde, sokaklarında sahipsiz hayvanlar görevliler tarafından usulüne uygun şekilde toplanacak ve barınaklarda tedavi edilecektir. Tedavi sonrası yeniden eski ortamlarına bırakılacaktır. Ancak yaşlı ve bakıma muhtaç hayvanlar sürekli burada tutulacaktır. Merkezimizin her ne kadar bugün resmi açılışını yapsak da, aslında birkaç aydır merkezimiz hizmet veriyor. 2018 Şubat ayı itibariyle gerek vatandaşlar, gerekse basın yoluyla yapılan ihbarlar sonucu 2 bin 283 hayvan bu merkezde tedavi edilmiştir. 850 hayvanın, kısırlaştırma, küpeleme işlemleri yapılmıştır. Tedavi edilen 44 sokak hayvanları, vatandaşlara sahiplendirilmiştir. Şu anda sahiplendirilmeyi bekleyen köpeklerimiz ve kedilerimiz bulunuyor. Hayvan severlerimize sesleniyoruz, lütfen sahiplendirilecek olan bu hayvanlar sahip çıkın! Çocuklarımız da bu merkezi ziyaret ederek hayvanlar konusunda temel bilgileri alacaklardır. Yine bu hizmetin bir tamamlayıcısı olarak, kent merkezinin belli bölgelerine yeni hayvan besleme odakları kurduk. Toplam 60 odakta bugüne kadar sokak hayvanlarımız için hayvan maması kullandırıldı. İlçe belediyelerimiz, üniversitelerimiz bu işin içinde. İnşallah el ele vererek, sokaklardaki hayvanlarımızın beslenmesine ve sağlıklı bir yaşam sürdürmelerine imkan sağlamaya çalışacağız. Değerli arkadaşlar burası Büyükşehir Belediyesi'nin vizyon projelerinden biridir. Benim ve eşimin bizzat önem verdiği güzel tesislerden biridir. Buranın hizmete girmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

 


            Konuşmaların ardından tesissin  açılış kurdelesi kesilerek, merkezin tüm birimleri tek tek gezildi.
Ardından davetlilere ikramda bulunuldu.

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2018, 19:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER