Zeve İlkokulu bünyesinde özel eğitim sınıfı…

Zeve İlkokulu bünyesinde bu sene açılan engelli sınıfı yaptığı etkinliklerle çocukların kalbine dokunmaya, onları toplumsal uyumun bir parçası haline getirmeye çalışıyor.

Zeve İlkokulu bünyesinde özel eğitim sınıfı…

      Engelli bireylerin her geçen gün toplumda "görünür olduğunun en güzel kanıtı onlar. Van'da bir devlet okulunun "özel eğitim sınıfı" engelli bireylerin toplumdaki varlığını en güzel şekilde kanıtlamak için çalışıyor.
Sınıfta görev yapan Tuncay ve Havva öğretmen gerçekleştirdikleri farkındalık çalışmalarıyla okuldaki çocukların dikkatini çekmeyi başarmış.

 


        Öğretmen ve velilerin ortak çabalarıyla birlikte çocuklar, kimi zaman bir tiyatro salonunda kimi zaman bir kum havuzunda kimi zaman ise mini bir konser verdikleri okullarında farklı etkinlikler içinde bulunuyorlar.
Okulun Özel Eğitim Öğretmeni Tuncay Sabak yaptığı açıklamada; "Farklılıklarımız zenginliklerimizdir, öncelikle okuldaki çocuklarımıza ve toplumdaki insanlarımıza bunu öğretebilmeliyiz. Toplum içinde özel çocukları ayrıştırmadan, onları sahiplenirsek, onlara imkan verirsek,başarılı olacaklarına inanıyorum" diyor.

 


     Okul müdürü Vedat Avcı ise; " Biz okulumuzda Engelli sınıfı açarken çok fedakarlık yaptık. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu konudaki desteği neticesinde okulumuzda böyle bir sınıf oluşturma imkanına kavuştuk. Bu noktada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum sınıfın okula farklı bir hava getirdi" diyerek sözlerini tamamladı.

 


     Sınıfta eğitim gören Selahaddin, Sueda, Rabia ve Yusuf'un kendine has bir hayal dünyası olduğunu belirten okul yetkilileri ise, "Bu küçük sınıfa kocaman dünyalarını sığdırmayı öğrenmişler. Bu sınıf bazen bir futbol sahası bazen bir oyun bahçesi bazen ise bir resim atölyesi haline geliyor. Sınıftan zaman zaman kahkahalar da yükseliyor zaman zaman huysuz nidaları da… Onlar kendi dünyalarının renkleriyle var olmayı başarmışlar. Tek beklentileri toplumda ayrışmadan "özel" ama "herkes gibi" olmayı umuyorlar" yorumunda bulundular.
 Okulun bir diğer Özel Eğitim Öğretmeni Havva Çiçek ise "Bu çocuklarımızın bize katacağı güzellikler, bizi daha duyarlı ve mutlu bireyler yapacaktır. Engeliler her yerde olmalı, engeller olmamalı" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2018, 08:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER