Yüz tanıma sistemi tarih oluyor

Facebook'tan yapılan açıklamada önümüzdeki haftalarda yüz tanıma sisteminin kapatılmasının planlandığı ifade edildi. Bu durumda bir milyardan fazla Facebook kullanıcısının yüz tarama verileri de silinecek.

Yüz tanıma sistemi tarih oluyor

28 Ekim Perşembe günü yapılan açıklamada Facebook, şirketinin adınının Meta olarak değiştirildiği duyurulmuştu. Meta'nın Yapay Zekadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Jerome Pesenti bir blog yazısı yayımladı. Pesenti yazısında yüz tanıma sistemini kapatacaklarını ifade etti.

Meta'nın Yapay Zekadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Pesenti, yüz tanıma ayarını seçen kişilerin artık fotoğraf ve videolarda otomatik olarak tanımlanamayacağını ifade ederek, bir milyardan fazla kullanıcının yüz tanıma verilerinin de silineceğinin altını çizdi.

Pesenti yazısında konuya ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

"Özellikle düzenleyicilerin henüz net kurallar sağlamaması nedeniyle artan toplumsal endişelere karşı yüz tanıma için olumlu kullanım durumlarını tartmamız gerekiyor."

Yüz tanıma teknolojisini halen güçlü bir araç olarak gördüklerini vurgulayan Pesenti, bu teknolojiler üzerinde çalışmaya devam edeceklerini aktardı.

Pesenti, yüz tanıma teknolojisinin toplumdaki yeri hakkında pek çok endişe olduğuna işaret etti.

Pesenti, düzenleyicilerin halen kullanımını yöneten net bir kurallar dizisi sağlama sürecinde olduğunu ve söz konusu belirsizlik nedeniyle yüz tanıma kullanımının bir dizi kullanım durumuyla sınırlandırılmasının uygun olduğuna inandıklarını ifade etti.

Bölge Gündem

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2021, 09:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER