Yeniden Refah Partisi'nden son dakika 'Cumhur İttifakı' kararı!

Yeniden Refah Partisi son gün Cumhur İttifakı'na katıldığını ilan etti. Parti genel başkanlarının imzasıyla 'ittifak protokolü' YSK'ya teslim edilecek. HÜDA PAR da seçime AK Parti listelerinden gireceğini duyurdu.

Yeniden Refah Partisi'nden son dakika 'Cumhur İttifakı' kararı!

Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı'na katılma kararı aldı.

Parti temsilcileri, ittifak protokülünü teslim etmek üzere Yüksek Seçim Kurulu'na götürdü.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, YSK çıkışı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; 

14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı adı altında katılmaya karar vermiştir.

Cumhur İttifakı Türkiye'nin maruz kaldığı saldırılara karşı yerli ve milli duruşun sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Yenikapı'da ortaya çıkan milli mutabakat yapılan idari reformla perçinlenerek milli şuura dönüşmüştür.

Cumhur İttifakı haklının güvencesidir, doğrunun tarafıdır, demokrasinin, insan haklarının ve hukukun üstünlüğünün teminatı olmaya devam edecektir.

Öncelikle depremin yaralarını sarmak, ihya sürecini tamamlamak hedefimizdir. İttifakımız gücünü ve kararlılığını aziz milletinden almaktadır. Seçimlerde 61 milyon vatandaşımız oy kullanacaktır. Yurt dışında 3 milyon 300 bin gurbetçimiz oy verecektir. Seçimler demokrasinin görünen yüzüdür, ülkemize ve milletimize mübarek olsun.

YENİDEN REFAH PARTİSİ'NDEN İLK AÇIKLAMA

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Sakartepe, detaylı açıklamanın ilerleyen saatlerde yapılacağını açıkladı.

3 gün önce BBP Başkanı Destici araya girerek Fatih Erbakan'la telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Destici, Erbakan'a "Mutlaka Cumhur İttifakı'nda yer almanız gerekli" dediği biliniyor.

Dün de Destici, Bahçeli ve Erdoğan bir aradaydı. O arada 2 kez Erbakan'dan telefon geldi. Partilerin kurmayları devredeydi. Kurmaylar tarafından yapılan görüşmeler sonucunda Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı'na katılmış oldu.

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2023, 17:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER