Yazar: Avrupa ve Amerika bir kez daha sınıfta kaldı

Türk Diyanet Vakıf Sen Van Şube Başkanı Mehmet Yazar, Yeni Zelanda saldırısının ardından Avrupa ve Amerika’nın tutumları ile sınıfta kaldığını belirterek, “Avrupa ve Amerika en son Yeni Zelanda’da iki camiye yapılan saldırıdan sonra takındıkları tavırlarla bir kez daha bu konuda sınıfta kaldıklarını göstermişlerdir” dedi.

Yazar: Avrupa ve Amerika bir kez daha sınıfta kaldı

               Dernek yönetimi ile birlikte açıklama yapan Türk Diyanet Vakıf Sen Van Şube Başkanı Mehmet Yazar, söz konusu saldırıyı lanetlediklerini belirterek, “Yıllardan beridir bize insanlık dersi vermeye kalkan ve bu bahanelerle bizi dışlayan , aralarına almayan Avrupa ve Amerika, Yeni Zelanda’da iki camiye yapılan saldırıdan sonra takındıkları tavırlarla sınıfta kalmıştır. 50 kadar Müslüman’ı şehit, bir o kadarının da yaralandığı iki camide ırkçı ve aşırı Hıristiyan Brenton Tarrant’ın başını çektiği grubun gerçekleştirdiği katliam bir veya birkaç kişinin düzenlediği basit bir olay olmayıp medyadan yayınlamış olduğu Türk ve İslam düşmanlığı içeren manifestodanda anlaşılacağı gibi organizeli (belki de devletler arası) bir gücün eseridir... Bunu da nereden çıkarıyorsunuz diyenlere cevabımız; hiçbir Hristiyan ülkesi bu olaya bir Hıristiyan terörüdür diyemedi ve de demedi. Oysa her defasında kendi devşirdikleri DAİŞ ve BOKO HARAM gibi örgütleri örnek gösterip Müslümanları terörist olarak niteleyen bu haçlı zihniyetli devletler kınamak şöyle dursun bunda bile Müslümanları suçlu gösterme çabası içerisine girdiler” dedi.

 


          Yazar, açıklamasına devamla, “Oysa o camilerde katledilen insanların Allaha ve Hz. Muhammed’e (Allahhumme salli Ala  seyyidina Muhammed) olan inançlarının gereği camide bir araya gelip namaz kılmaktan başka suçları yoktu… İslamofobi diye tarif edilen İslam düşmanlığı özellikle Avrupa ülkelerinde giderek yaygınlaşmakta özellikle aşırı sağcı Hıristiyan görüşe sahip siyasetçiler açıkça bunu desteklemektedirler. Sayın Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve kadim ülkemiz Türkiye’yi bu konuda malzeme yapıp hedef tahtasına oturtmaları ve Osmanlının varisi olarak gördükleri Müslüman Türk milletini kin ve nefret dolu sözlerle dillerine dolamaları manidardır. Maalesef İslam düşmanı güçler kötülük ve zarar adına eline gelenleri ardına koymazken, içimizdeki ekşi sözcük gibi ihanet şebekeleri de Cami ve Cami cemaatinden rahatsız olmuş olacaklar ki başlarındaki hain ‘’keşke gelip Türkiye’deki camileri de temizleselerdi’ diye bilecek kadar ileri gidebilmektedir. Bu da akıllara şu gerçeği getiriyor ‘’Küfür Tek Millettir’’ madem ki küfür tek millettir o halde biz inanlar ne zaman bir millet olduğumuz şuuruna erecek, İslam düşmanlarına karşı tek çatı altında birleşeceğiz’? demekten kendimizi alamıyoruz. Türk Diyanet Vakıf Sen Van Şubesi olarak yıllarıdır müze olarak kullanılan ve ibadete kapalı Ayasofya Camisinin biran önce ibadete Açılıp bize meydan okuyan bu haçlı zihniyetine cevap niteliğinde Müslümanların hizmetine sunulmasını sayın yetkililerden bekliyor, atalarımızın alkanlarıyla sulanmış FATİH’in yadigârı İstanbul’un İSLAMBOL olarak yüreklere ve gönüllere kazınmasını ve ders olarak okullarda okutmasını talep ediyoruz… Ve yine Tüm İslam âlemini dinimize karşı işlenen bu menfur cami katliamını kınamaya ve karşı durmak adına tek çatı altında toplanmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2019, 18:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER