Yavuz: İstanbul'da seçimin yenilenmesini istiyoruz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, olağanüstü itiraz yolunu kullanarak İstanbul'da seçimin yenilenmesini isteyeceklerini açıkladı.

Yavuz: İstanbul'da seçimin yenilenmesini istiyoruz

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

 

         "Olağanüstü itirazımızı da yapıyoruz Büyükçekmece’ye ilişkin"

Büyükçekmece’de talebimizi geri çektiğimizi söylüyor sayın Öztrak. Yok böyle bir şey, nereden çıkıyor? Biz Büyükçekmece ile ilgili itirazımızı yaptık. Hatta bugün olağanüstü itirazımızı da yapıyoruz Büyükçekmece’ye ilişkin. Niçin Büyükçekmece’yi biraz daha öne çıkarıyoruz? Çünkü Büyükçekmece’de daha farklı usulsüzlükler de yapılmış. Faik Bey’in dediği gibi de yok. Seçmen farkı o kadar yok falan değil. Siyasi anlamda işimize geldiği gibi rakamları biz eğer kamuoyuyla paylaşırsak bu kamuoyunu yanıltmak olur. Sandık seçimin namusu diyorsak o zaman bu sandıkta olup biteni net bir şekilde ortaya koymak gibi bir mecburiyetimiz var. Bizim yaptığımız bu.

 

"İstanbul’un her yerinde organizeli bir şeyler yapılmış"

Biz her yerde, İstanbul’un her yerinde özellikle, Türkiye’de bu derece bir şeyler olup olmadığına ilişkin net bir şey söyleyemiyorum. İstanbul’u çok iyi mercek altına aldık, İstanbul’un her yerinde organizeli bir şeyler yapılmış. Onun için adına, “organize usulsüzlük, organizeli usulsüzlük” dedik. Bunu özellikle düşündük, bunun anlamı ne olabilir? Bunu böyle ifade etmeye çalıştık.

51 sandığı saymanın hiçbir anlamı yoktur. Bizim '51 sandığı sayın' şeklinde bir talebimiz de yok ortada.

 

 

      "İstanbul'da seçimin yenilenmesini istiyoruz"

Seçim sonucunu çok net etkileyecek olaylar ve haller var. Olağanüstü itiraz hakkını kullanıyor, İstanbul’da seçimin yenilenmesini istiyoruz.

 

 

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2019, 13:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER