VASKİ, Bahçesaray'daki arızayı gidermek için yoğun uğraş verdi

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi(VASKİ) Güney Şube Müdürlüğü ekipleri Bahçesaray’daki su arızasını gidermek için büyük uğraş verdi.

VASKİ, Bahçesaray'daki arızayı gidermek için yoğun uğraş verdi

          Ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü ilçede metrelerce karın kapattığı arıza yolunu yaya giden ekiplere mahalle halkı da kazma ve küreklerle yardıma koştu.

Van’a 110 km uzaklıkta bulunan ve en fazla kar alan ilçelerinden olan Bahçesaray İlçesinde meydana gelen su arızası köylülerin de desteği ile imece usulüyle çözüldü.

 

         İlçenin Çatbayır Mahallesine 1 Kilometre uzaklıkta bulunan arıza yerinin yolunun çığdan dolayı kapanması üzerine ekipler harekete geçti. Araçların çıkamadığı mevkiye VASKİ ekipleri yaya olarak ulaşmak için yola çıktı. Ekiplere mahalle sakinleri de kazma küreklerini alarak desteğe koştu.

 

 

         Saatler süren uzun ve yorucu yolcuktan sonra arıza yerine ulaşıldı. Ağır kış şartlarında metrelerce karla mücadele ederek, arızaya ulaşan ekipler, arızayı gidererek tekrar suyun verilmesini sağladı.

Çatbayır Mahallesi sakinleri VASKİ ekiplerine yaptıkları fedakârlıktan dolayı teşekkür ettiler.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2019, 10:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER