Van'ın Kalbi'ne çöp döküyorlar

Dünya kahvaltı mutfağının eşsiz lezzeti ile nam salan Van Kahvaltısı, günden güne imaj kaybederken, kentin kalbi olarak adlandırılan Kahvaltıcılar Sokağı’na dökülen çöpler de ayrı bir sorun olarak dikkat çekiyor.

Van'ın Kalbi'ne çöp döküyorlar

           Van’ın tanıtımında ayrı bir yeri olan ‘Van Kahvaltı Sokağı’nın başı, bu aralar çöplerden dolayı dertte.
Geçtiğimiz aylarda İpekyolu Belediyesi’nin butik sokaklar projesinin önemli bir halkası olan ‘Kahvaltıcılar Sokağı’nın yeni çehresine yönelik yaptığı çalışma, şimdilerde çöp birikintisinin gölgesinde kalmaya mahkum edilmiş vaziyette.
Van’ın en önemli turizm merkezlerinden biri olan Van Kahvaltıcılar Sokağı’nda biriken çöpler, vatandaşların ilgisini çekerken, bu görüntünün meşhur sokağa yakışmadığı dile getirildi.

 


         Söz konusu çöplerin özellikle akşamüstü etraftaki birçok esnaf tarafından ‘çöp toplama merkezi’ gibi gördükleri sokağa bıraktığı belirtilirken, kötü hadisenin çok acilen giderilmesi gerektiği ifade edildi.
Cumhuriyet Caddesi’ni kullanan vatandaşların gözleri önünde biriken çöp yığınının Van’a yakışmadığı, aynı zamanda meşhur sokağa kahvaltı için gelen yerli ve yabancı turistleri de olumsuz etkilediği belirtilirken, sokak esnafı, İpekyolu Belediyesi’nin duruma acilen müdahale etmesi gerektiğini savundu.

 


          “Bu görüntü bu sokağa yakışmıyor”
Guiness Rekorlar Kitabı’na adını altın harflerle yazdıran, bol çeşit ve zengin menüsüyle adeta kahvaltı kültürünün başkenti olan ve aynı zamanda Van’ı ziyaret edenlerin ilk durağı olma özelliği ile meşhur olan Van Kahvaltıcılar Sokağı bu görüntüyü hak etmiyor.
Gelişi güzel çöplerin birikmesi ile Kahvaltıcılar Sokağı’nın imajını zedelediği çöp yığıntısının sokağın hemen girişinde bulunması ise ayrı bir sorun.

 


            Yüzlerce hatta binlerce önemli ismi ağırlayan, Van’ın adeta imajı, vitrini konumundaki Kahvaltıcılar Sokağı, kendisine uzanacak ele beklerken, turizminde bu anlamda kötü etkilendiği aşikar.
Bilindiği üzere İpekyolu Belediyesi tarafından büyük masraf yapılarak yapılan çalışma ile sokak aslı hüviyetine kavuşurken, estetik görüntüyü karalayan ‘Çöp’ kalıntıları esnafın büyük tepkisine yol açtı.
Ekonomik dar boğazda olan Van’ın ve Van esnafının, bu tür duyarsız, görüntü kirliliğine yol açan çöplerden kurtulması gerektiğinin altını çizen sokak esnafı, İpekyolu Belediyesi’nden duruma çözüm bulmasını istedi.

 


           ‘Emekler Boşa Gidiyor”
250’ye kanın kişinin istihdam edildiği, bunun yanı sıra turizm sektörüne çok olumlu yansımaların olduğu Kahvaltıcılar Sokağı’na yakışmayan görüntünün bütün emekleri boşa çıkardığını dillendiren esnaf, hem yapılan kahvaltı hizmetinin, hem belediyenin yaptığı çalışmanın bir bakıma anlamsız kaldığını vurguladı.
Gelişen, güzelleşen ve turizmi açılan Van gibi kadim bir şehrin, bu tür görüntülerle anılmasının kendilerini üzdüğünü ifade eden sokak esnafı, yetkililerin duruma acilen çözüm bulmasını sözlerine ekledi.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2019, 09:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER