Van Gölü sahilleri çöplüğe döndü

Mollakasım, Ayanıs hattındaki sahil şeridi olmak üzere Van Gölü sahilleri duyarsız vatandaşlar tarafından çöplük alanına dönüştürüldü.

Van Gölü sahilleri çöplüğe döndü

   Yaz mevsiminin kavurucu sıcaklığı ile birlikte Van Gölü sahillerine akın eden vatandaşlar, çöplerini piknik yaptıkları yerlere bırakarak sahilleri çöplük alanına dönüştürdü.

   Van Gölü sahillerine duyarsız vatandaşlar tarafından etrafa atılan çöpler kirliliğe neden oluyor.

   Sıcak havalarla birlikte Van Gölü’ne akı vatandaşlar, çöplerini sahile atmaları sonucu ortaya istenmeyen manzaralar çıkıyor.

   Duyarsız insanların attığı pet şişeler, poşetler ve yiyecek ambalajları gibi çöpler kirlilik oluşturuyor. Başta Mollakasım, Ayanis hattındaki sahil şeridi olmak üzere Van Gölü sahillerine piknik için giden vatandaşlar, çöplerini piknik yaptıkları yerlere bırakıyorlar. Bu da sahillerde çöp kirliliğine neden oluyor.

   Duyarlı vatandaşlar, sahilleri kirletmemeleri konusunda uyarırken, çevreyi kirletmekten kaçınmaları gerektiğini belirttiler.

  Van’da bir taraftan Van Gölü kirletilmesin diyerek kampanyalar yapılırken, diğer yandan sahillerin piknikçiler tarafından kirletilmesi büyük bir çelişki oluşturuyor.

   Yetkililer ve duyarlı vatandaşlar, sahilleri temiz tutmaya, sahillerde ve pikn alanlarında çöplerini bırakmamaya özen gösterilmesi ve sahillerin temiz tutulması gerektiğini söylediler.

   Duyarsız vatandaşlar tarafından Van Gölü sahillerine atılan çöpler kötü kokular oluştururken, aynı zamanda hoş olmayan görüntülere neden oluyor.

   Vatandaşlar belediyelerden sahillerdeki çöplerin daha sık toplanmasını ve sahillerin temizliğine daha çok dikkat edilmesini istedi.

VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2020, 20:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29