Van dahil 31 ilde 3 günlük sokağa çıkma kısıtlaması...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 ilde 1 Mayıs'tan başlamak üzere, 3 günlük sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını söyleyerek, bayram sonrasına kadar böyle aralıklı kısıtlamalarda bulunulacağını dile getirdi.

Van dahil 31 ilde 3 günlük sokağa çıkma kısıtlaması...

    Koronavirüs salgını ile ilgili devlet olarak çok önemli çalışmalar yapıldığını söyleyen Erdoğan, yurt dışından çok sayıda vatandaşın ülkeye getirildiğini belirtti.
Yine yabancı ülkelerde tedavi edilmeyen çok sayıda yurttaşın özel ambulans uçaklarile Türkiye'ye getirildiğini ifade eden Erdoğan, salgın sürecinde ülkenin sağlık alt yapısının testten başarıyla çıktığını anlattı.
Erdoğan, 55 ayrı ülkeye yardımda bulunulduğunu dile getirerek, ABD'ye yeni yardımlar yollanacağını ifade etti.

   Geçen hafta 31 ilde dört günlük sokağa çıkma kısıtlaması uygulandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yasağa uyan herkese teşekkür etti.

   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sokağa çıkma kısıtlamasının bu hafta sonu da 3 gün olarak uygulanacağını açıkladı. Erdoğan, 31 ilde 1 Mayıs'tan başlamak üzere,  3 günlük sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını söyleyerek, bayram sonrasına kadar böyle aralıklı kısıtlamalarda bulunulacağını dile getirdi.

   Tarabya'daki Huber Köşkü'nde gerçekleştirilen kabine toplantısı, 3,5 saat sürdü.

   Koronavirüs salgını sebebiyle beşinci kez video konferans yöntemiyle yapılan toplantıda, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da yer aldı.

   Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrası açıklama yapıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar: 

- Küresel bir felaket halini alan Kovid-19 hastalığının üstesinden gelerek, inşallah ramazanın sonunda çifte bayram yapmayı niyaz ediyoruz. Ülke ve millet olarak koronavirüs salgınına karşı yürüttüğümüz mücadelenin somut neticelerini almaya başladığımız bir döneme girdik. Yeni hasta ve ölüm sayısı günden güne azalıyor.

- Bu zorlu süreçten alnımızın akıyla çıkmayı başardık.

- Türkiye, Avrupa ülkelerine göre çok daha iyi durumdadır. 

- Yaklaşık 40 bin vatandaşımızı Türkiye'ye getirdik, 59 ülkeden 25 bin vatandaşımızı daha ülkemize getiriyoruz.

- Türkiye'de hamdolsun hiçbir vatandaşımız hastane kapısından geri çevrilmemiş, hiçbir hastanın tedavisi ihmal edilmemiştir.

- 55 farklı ülkeye malzeme desteği verdik. Dost ve kardeş toplumlara umut olduk. Gelişmiş ülkelerin dahi Türkiye'den destek istediği bir dönemde elimizdeki imkanları dostlarımıza açmakta tereddüt etmedik.

- ABD'ye tıbbi yardım malzemelerini de yarın gönderiyoruz. Bu malzemeleri taşıyan Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait askeri nakliye uçakları yarın ABD'ye hareket ediyor. 

- Hafta sonları sokağa çıkma sınırlandırmasını bayram sonuna kadar sürdürmeyi düşünüyoruz. 1 Mayıs'tan itibaren de 31 ilde 3 gün süreyle sokağa çıkma kısıtlamasına gidilecek.

- Kriz sonrası yeniden yapılanacak dünyada ülkemizin 2023 hedeflerinin ötesinde bir konuma ulaşabileceğine yürekten inanıyorum.

Ayrıntılar geliyor...

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2020, 18:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER