Van'da tiyatro festivali başlıyor

Üvercinka Kültür Sanat Merkezi tarafından 17-26 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Tiyatro Festivali kapsamında, ülkenin tanınan tiyatro sanatçıları Van'a geliyor. Konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Üvercinka Sanat Merkezi yetkilisi Fatih Taşdemir, Genco Erkal, Nihal Yalçın, Tülay Günal, Nezaket Erden, Devrim Evin, Levent Üzümcü gibi birçok ünlü ismi Vanlılarla buluşturacaklarını dile getirdi.

Van'da tiyatro festivali başlıyor

              2008 yılında Van'da kurulan Üvercinka Kültür Sanat Merkezi, yaklaşık 10 yıldır kentte önemli kültür sanat etkinliklerine imza atıyor.
        Söz konusu merkez tarafından Van'da 17-26 Mayıs tarihleri arasında Tiyatro Festivali gerçekleşecek.
Festival öncesi gazetecilerle Artukbey Cafe'de bir araya gelen Üvercinka Sanat Merkezi yetkilisi Fatih Taşdemir, 17 Mayıs tarihinde startını verecekleri festivale birçok ünlü ismin katılacağını belirtti.

 


      Taşdemir, tiyatronun piri olarak bilinen ve en son 30 yıl önce Van'a gelen Genco Erkal'in, 17 Mayıs'ta Yaşamaya Dair oyunu sahnelemek için Tülay Günal ile birlikte kente geleceğini söyledi.
18 Mayıs tarihinde Sevgili Arsız Ölüm Dirmit oyununu sahneleyecek olan Nezaket Erden, yine aynı tarihte Trom oyununu sahneleyecek olan Hakan Emre Ünal'ın Vanlılarla buluşacağını anlatan Fatih Taşdemir,  20 Mayıs'ta Apex oyununun Devrim Evin, 21 Mayıs'ta Ada  oyunu için ise Hasan Bayam, Adnan Yağız'ın sahne alacağını ifade etti.

 


      Van Kent Sanat Oyuncularının Bana Bir Şeyhler oluyor isimli oyunu 22 Mayıs tarihinde sahneleyeceğini söyleyen Taşdemir, 23 Mayıs tarihinde Anlatılan Senin Hikayendir oyununun Levent Üzümcü tarafından sahneleneceğini belirtti.
24 Mayıs tarihinde Ebedi Barış isimli oyunun sahneleneceğini söyleyen Taşdemir, 26 Mayıs'ta ise İzmir Tiyatro Evi oyuncuları tarafından Nasredddin Hoca Gide Gide oyununun Vanlılarla buluşacağını dile getirdi.
25 Mayıs tarihinde Tavşan Patos oyununun sahneleneceğini söyleyen Fatih Taşdemir, aynı tarihte Antabus isimli oyunun Nihal Yalçın tarafından sahneleneceğini anlattı.

 


      Biletlerin bir kısmının satıldığını, söz konusu tarihlere kadar tükenmesini beklediklerini belirten Taşdemir, bilet satış noktalarının Mahall City, Artuk Bey Cafe, Baraka Cafe, Geyik Cafe, Şilape Cafe, Sahte Okey, Simyacı, İmamoğlu Yalçınlar, Leylek Bar, Van Kent Sanat ve Vaso Di Pandora gibi yerler olduğunu belirtti.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2018, 17:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER