Van'da oto lastikçilerde yoğunluk sürüyor

Kış ayının başlangıcı olan Aralık ayı ile birlikte özellikle ticari araçlarda 'kış lastiği' takma zorunluluğunun olması ile birlikte Van'da da oto lastiklerde yoğunluk sürüyor. Vatandaşlar kar yağmadan araçlarındaki yazlık lastikleri kışlık lastiklerle değiştiriyor.

Van'da oto lastikçilerde yoğunluk sürüyor

            1 Aralık'ta şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor. Sadece ticari araçlar değil, sürücülerin birçoğu da kış ayına girilecek olması ile birlikte kardan ve kaygan yoldan dolayı ticari olmayan araçlarına kış lastiği taktırmaya başladı.

 


             Özellikle kış ayında kar yağışının yoğun olduğu Van'da bugünlerde oto lastikçilerde yoğun bir mesai var.
Uygulamanın başlamasına bir haftadan daha az bir süre kala işlerde yoğunluk olduğunu belirten oto lastik satıcıları, kış lastiği konusunda araç sahiplerini uyararak, "Söz konusu uygulama araç sürücülerinin güvenliği açısından büyük önem arz ediyor. Karın yoğun olduğu Van'da kış lastiği takmayan araçlar, başka araçların da geçişini engelliyor. En küçük bir yokuşta veya kaygan yollarda yazlık lastik bulunan araçlar gidemeyince otomatikmen yollar kapanıyor, trafik aksıyor. İnsanlar aracından inip sıkıntılı olan aracı itmeye başlıyor. Bu tür görüntülerin olmaması ve sürücülere de cezai müeyyide uygulanmaması için yazlık lastiklerin değişmesi gerekir" yorumunda bulundular.

 


            Uzmanlar ise söz konusu uygulamada cezadan ziyade, güvenliğin ön planda olması gerektiğini hatırlatarak, "Kış lastiklerinin, ceza yememek için değil can ve mal güvenliği amacıyla takılması gerekir. Kış lastikleri 7 derecenin altındaki tutuş ve duruş mesafesi kauçuğun esnekliği nedeniyle daha fazla. Yaz lastiklerine göre kış lastiğinin yüzde 60 tutuş mesafesi var. Buzlu ve karlı yollarda çok faydası oluyor. Can ve mal güvenliğimiz için kış lastiği çok önemli" ifadelerini kullanıyor.

 


         Van'da oto lastik işi yapanlar son günlerde işlerinde büyük yoğunluk olduğunu belirterek, bazen akşam saatleri de mesai yapmak zorunda kaldıklarını belirtiyor. Kış lastiği takılması ve balans ayarının 40-50 tl civarında olduğu görülürken, aracın sağa veya sola çekiş sorunu olması halinde rot işleminin de uygulandığı belirtiliyor.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2018, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER