Van'da karpuz fiyatları düştü

Van’da son günlerde karpuz fiyatlarında önemli bir düşüş gerçekleşti. Karpuzun kilogram fiyatı birçok yerde 1 TL’nin altına kadar gerilerken, tüketici ise fiyatların düşmesinin sevincini yaşıyor.

Van'da karpuz fiyatları düştü

              Son bir yıldır özellikle sebze ve meyve fiyatlarında bir türlü istenen indirimler olmazken, yaz mevsiminin kendini iyiden iyiye htirmesi, hasatların iyi düzeyde olması ile birlikte fiyatlarda da düşüş başladı.
Sebze fiyatların iki-üç ay öncesine göre yüzde yüz, hatta yüzde iki yüzlere kadar düşerken, meyve fiyatlarındaki düşüş de tüketiciyi sevindiriyor.

 


         Van’da iki hafta önce kilosu üç-dört TL olan karpuzun, bazı manav ve AVM’lerde 1 TL’nin altına kadar düştüğü görülüyor.
Vatandaş ise fiyatların düşmesinin kendilerini sevindirdiğini belirterek, “Özellikle yurt dışı baskılı ekonomik yaptırımlardan dolayı geçtiğimiz yıl bugüne dek sebze, meyve ve gıda fiyatlarında büyük artışlar yaşandı. Vatandaşlar olarak bizler bu fiyatlardan olumsuz etkilendik. Herkes sebze ve meyve fiyatlarının düşmesi için hasat vakitlerini bekledi. Son bir-iki aydır fiyatlarda büyük düşüşler var. Domates, biber, salatalık, patlıcan gibi sebzelerin yanı sıra, meyve fiyatlarında da tüketicilerin istediği rakamları görüyoruz. Karpuz yaz mevsiminin vazgeçilmezidir. Karpuz fiyatlarında son günlerde Van’da 75- 80 kuruş bir fiyat söz konusu. Karpuzun kilogram fiyatının 1 TL’nin altına düşmesi herkesi sevindirdi” yorumunu yaptılar.

 


         Fiyatların düşmesindeki en önemli etkenin ise Akdeniz bölgesinde çok iyi bir hasadın olmasından kaynaklandığı    vurgulanıyor. Van’da yerli karpuzun yanı sıra birçok manavda İran karpuzlarının da satıldığı, ancak yerli karpuzun tadının daha fazla beğenildiği gözleniyor.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2019, 08:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER