Van'da Hacivat-Karagöz atölye etkinliği…

16. Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatrolar Şenliği bir çok etkinlikle devam ederken, bunlardan bir tanesi de ; karagöz atölye etkinliği atölye çalışması oldu.

Van'da Hacivat-Karagöz atölye etkinliği…

               Aziz Saydut tarafından yeni hayali çocukların karagöz atölyesinde deriden hacivat ve karagözlerin yapılarının atölye çalışmasında öğrenildi.

 


     Yapılan tasvirleri kendileri oynatmaları için atölye çalışmasında bir de küçük evlerinde ve okullarında yapabilmeleri için sahneler verildi.
İki günlük atölye ve gösteriye 40 çocuk katıldı.

 


     Sevgili öğretim Anaokulu ile Sempaş ilkokulu öğrencilerine verilen sahneler ile bunun sadece atölye çalışmasında kalmamasını sağladılar. Atölye çalışması sonrası ; hayali Aziz Saydut tarafında karagöz geziyor oyunu izlenerek bir ustanın karagöz nasıl oynatıldığında izleme olanağı sağladılar. Şenlik kapsamında yeni hayalilerin tohumları atılarak kendi kültür mirasına sahip çıkmanın devamı bu atölye çalışmaları ile olabileceği ileriki yıllarda daha fazla karagöz oynatıcısın oluşmasına ilk adımları bu şekilde atıldı. Atölye çalışması gönüllü olarak yerine getiren Aziz Saydut bu sanatın devam etmesi ve tanınmasını sağlamaya çalışmanın büyük mutluluk kaynağı olduğunu belirtti.

 


    Saydut, bu imkanı sağlayan Van Devlet Tiyatrosu yetkililerinden tüm çalışanlara teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2018, 18:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER