Salih Çalımlı güven tazeledi

Yol İş Sendikası Van 1 Nolu Şube başkanlığı 11. olağan genel kurulu yaptı. Dört yılda bir yapılan kongrede Mevcut Başkan M.Salih Çalımlı güven tazeledi.

Salih Çalımlı güven tazeledi

     Yol İş Sendikası Van 1 Nolu Şube Başkanlığı'nın 11. olağan genel kurulu Urartu Oteli'nde gerçekleşti.
Yol İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar ve genel başkanlıktan yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı olağan genel kurul toplantısına yoğun bir ilgi vardı.

 


     Genel kurulda açılış konuşması yapan şube başkanı M. Salih Çalımlı,”Dünyada Globalleşme, Küreselleşme dedikleri şey, dünyanın refahı, huzuru ve mutluluğu için değildir.” dedi .
Çalımlı Sözlerine devamla, Küreselleşen şey, sermayenin gücü, hakimiyeti, baskısı ve sömürüsüdür'' dedi.
Çalımlı sözlerine devamla, ''Bölgemiz ve Ülkemizin sorunu haline gelen, 80 milyon insanımızı ilgilendiren konuya da, kısaca değinmek istiyorum. Yaklaşık 35 yıldır süren çatışma ve şiddet ortamı, sorunların çözümüne katkı sağlamadığı gibi, kin, nefret ve kutuplaşmalara yol açmıştır. Bu sürede, on binlerce insanımız hayatını kaybetmiş, onbinlerce insan göçe zorlanmıştır. Bu kaos ve kardeş kavgasının yanında bir de Fetö belası peyda oldu. 15 Temmuz 2016'da yaşanan hain darbe girişiminde, 251 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, yüzlerce insanımız yaralanmıştır.

 


     Halkımızın sağduyusu sonucu darbe girişimi püskürtülmüş ama, Fetönün sinsi planları, hala içerden ve dışarıdan devam etmektedir. Ülkemize yapılan bütün bu düşmanca saldırıları kınıyor ve lanetliyoruz. Bunlarla mücadele ederken adaletli davranılması, yani yaşla kurunun beraber yakılmaması için, gereken hassasiyetin gösterilmesi lazım.

 


     Emek, insanın kendisini ifade ettiği, en temel unsurlarından birisidir. Emek, insanın hayatını biçimlendirmesinde kullandığı, en değerli varlığıdır. Emek, başkalarının istismar edeceği, insan haysiyetinin istismarıyla kullanılabilecek, bir meta değildir. Sendikamız cesaretle ve kararlılıkla, Taşeron işçileriyle ilgili, 2010 yılında tarihi bir adım atarak, bunları örgütlemeye karar verdi.
yapabileceklerinin en iyisini yapmaya çalıştık.Bu itibarla diyorum ki;
Selam olsun, Emeğiyle geçinenlere, Elleri nasırlaşmış, toprakla mücadele eden, köylülere-çiftçilere Selam olsun; Kar-kış, gece-gündüz demeden, her an ölümle burun buruna, çalışanlaraEvet Selam olsun, İşlerini yaparken, elektrik çarpmış, göçük altında kalmış, çığ altında kalmış, herhangi bir nedenle, görev şehidi olanlara Yazıklar olsun, Emeğin, dökülen alın terinin, göz nurunun, karşılığını, tam ve zamanında, ödemeyenlere, Yazıklar olsun: Kamu mallarını ve varlıklarını, birilerine peşkeş çekenlere Evet Yazıklar olsun, İşçiyi, çiftçiyi,köylüyü, yoksulu, ikinci sınıf vatandaş ve köle gibi görenlere. Bu duygu ve düşüncelerle,
Türkiye Yol-İş Sendikasının Değerli

 


    Yöneticileri, Değerli Katılımcılar,
Çok Değerli Delege Arkadaşlarım,
Genel Kurulumuzun İşçi camiasma, Sendikamıza,Türk-İş Konfdza, Halkımıza, ve Ülkemize, hayırlı ve uğurlu almasını diliyor, Şubemizin, yetkili kurulları adına, hepinizi, en derin saygı ve sevgilerimle, selamlıyorum'' dedi.
Olağan kongrede toplan 113 delege oy kullanırken, tek liste halinde gidilen seçimlerde mevcut başkan M.Salih Çalımlı yeniden başkanlık koltuğuna oturdu.
Dört dönemdir söz konusu görevi sürdüren ve beşinci dönem yine seçilen Başkan Çalımlı, kendisine bu görevi layık gören üyelere teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2018, 18:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER