'Ülkemizin kalkınmasında işçinin rolü büyük'

Türk-İş Van Temsilcisi ve Tes-İş Van Şube Başkanı Naif Balandı, işçilerin ve emekçilerin hakkının ödenemeyecek derecede önemli olduğunu söyleyerek, "Ülkemizin, memleketimizin kalkınmasında işçilerimizin ve emekçilerimizin büyük rolü vardır" dedi.

'Ülkemizin kalkınmasında işçinin rolü büyük'

       Gazetemize açıklamalarda bulunan Türk-İş Van Temsilcisi ve Tes-İş Van Şube Başkanı Naif Balandı, Hükümetin yüzbinlerce taşeron işçiye kadro vermesinin önemli olduğunu anlatarak, "Bu kadro olayından dolayı işçiler büyük mutluluk yaşadı. Daha önce taşeron işçilerde işten çıkma kaygısı vardı. Ama Hükümetimiz birçok işçiye kadro imkanı tanıdı. Bu durum, hem bizleri, hem de işçileri sevindirdi. Fakat hala bazı taşeron işçiler kadro bekliyor. KİT kapsamındaki işçilerin de bir an önce kadroya geçmesini bekliyoruz" dedi.

 


      İşçilerin aldığı ücretin biraz daha iyileştirilmesi gerektiğini anlatan Balandı, "Biz tüm işçilere en yüksek maaş verilsin demiyoruz. Ülkemizin ve hükümetin kaynağı ortada. Ne şiş yansın, ne kebap diyoruz. Ama işçilerimizin maaşlarının biraz daha iyileştirilmesini bekliyoruz. Çünkü işçi olmayınca hayatta büyük eksiklikler oluyor. Bakın patron nasıl para kazanıyorsa, işçi de biraz daha fazla kazansın ki, çoluğuna çocuğuna rahatlıkla bakabilsin. Bugün biz ekmek yiyebiliyorsak, bu ekmeğin pişirilmesinde işçinin büyük payı vardır. Gömlek giyiyorsak, ayakkabı giyiyorsak işçinin emeği söz konusu. Öyleyse işçiye sahip çıkmak lazım. Bakın dozer, kepçe veya iş makinası ile iş yapılıyor olsa da, onu kullanan işçidir. Bir gün elektrik 15 dakika gidince, bizler sıkıntı yaşıyoruz. O arızayı gideren de işçidir. Öyleyse işçilerin kıymetini bilmek gerekiyor. Memleketimizde de işçiler vardır, bize üye olan işçilerin hakkını savunmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 


      1 Mayıs İşçi Bayramı'nda ülke genelinde coşkulu kutlamalar yaşandığını da anlatan Türk-İş Van Temsilcisi ve Tes-İş Van Şube Başkanı Naif Balandı, "Bizler Türk-İş olarak Hatay'da bir araya geldik. Yaklaşık 15 bin işçi burada toplandı. Coşkulu kutlamalar oldu. Diğer sendikaların da kutlama yaptığı şehirlerde güzel şenlikler oldu. İşçiler doyasıya eğlendiler. Umarım bundan sonra işçilerimizin alın teri kurumadan hakkı ödenir" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2018, 17:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER