TÜGVA'nın kız öğrencileri Zeve Şehitliği'nde...

Türkiye Gençlik Vakfı Edremit Teşkilatı, ilköğretim öğrencileri için başlattığı tarihi ve kültürel gezilerini devam ettiriyor.

TÜGVA'nın kız öğrencileri Zeve Şehitliği'nde...

      Geçtiğimiz hafta Yüzüncü Yıl Üniversitesinde yapılan bölgesel ortaokullar Tübitak Proje Yarışmasına öğrencilerini götüren Tügva Edremit Teşkilatı önceki gün ise 41 kız öğrencisini Zeve Şehitliği'ne götürdü.

 


        TÜGVA Edremit ilçe Teşkilat Başkanı Doğan Nurses yaptığı açıklamada; "Hocalarımız Kadir Altın ve Dilan Kızıldağ ile birlikte çocuklarımızı bu sefer de Zeve Şehitliğine getirerek; atalarımızın bu vatan için imanlı bir şekilde nasıl şehit düştüğünü, bu topraklara olan sevgilerinin bedelini canları ile verdiklerini göstermek istedik, umarım onlar için faydalı olur" dedi.

 


         Kız öğrencilere eşlik eden bayan öğretmen Dilan Kızıldağ ise yaptığı açıklamada; "Şehit olanlar içinde çok sayıda kadınlarımız da var, bu nedenle kız öğrencilerimiz atalarımızın torunları rahat ve huzur içinde yaşasın diye hiç bir fedakarlıktan kaçmadıklarını görsünler diye buraya getirdik. Yeni nesilin özzellikle kız öğrencilerimizin aidiyet duygusunu kaybetmeden milli ve manevi değerlerine sımsıkı sarılması gerektiğini belirterek katılan öğrencilerimize teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

 


          Şehitliğe giden kız öğrencilerden Rumeysa Dinçer ise yaptığı konuşmada, "Bizler ne şanslı insanlarız ki atalarımız bu topraklar ve biz torunları için hiç tereddüt etmeden canlarını feda etmişler, bize düşen de onlara layık olmak, şehitlerimizin ruhları şad olsun mekanları cennet olsun" diyerek sözlerini noktaladı.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2018, 17:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER